Industry Wire

Geplaatst door TRAINING.GAME

Nederlands bedrijf TRAINING.GAME wint International Serious Play Awards 2022

23 juni 2022 – Orlando, Verenigde Staten. Het Nederlandse bedrijf TRAINING.GAME heeft voor haar serious game ‘Flagship Store’ de hoogste onderscheiding gekregen tijdens de uitreiking van de International Serious Play Awards 2022. Flagship Store is een training game voor het opleiden van verkoopmedewerkers in retail – en zal vanaf augustus 2022 ook internationaal beschikbaar zijn.

Klantsimulaties en rolspellen

In de training game ‘Flagship Store’ draait alles om de ultieme klantbeleving en merkervaring. In twaalf game-episodes leert de speler (de winkelmedewerker dus) alle belangrijke aspecten van het verkoopvak. Er zijn meer dan 30 klantsimulaties en rolspellen en er is veel aandacht besteed aan praktische tips.

Meedere trainers en Learning & Develpment specialisten van verschillende retailers hebben geholpen met het tot stand brengen van de inhoud. Game designers, script writers, artists en developers hebben vervolgens de game ontwikkeld. “Met training games willen we de beleving van leren naar een heel nieuw niveau tillen. ‘Immersive learning’ is een term die dat goed omschrijft.” aldus Patrick Bakker, CEO van TRAINING.GAME. Bakker geeft aan dat volgende game-series al ontwikkeld worden om komend jaar gelanceerd .

Storytelling en interactie

Doelen stellen, ontdekken, feedback geven, helpen en belonen zijn zich herhalende processen die zowel bij games als trainingen gebruikt worden om beter te worden. Maar bij games zie je doorgaans veel meer aandacht voor storytelling en interactie, waardoor de betrokkenheid van de speler substantieel wordt vergroot. Bakker: “Die voordelen bieden onze training games dus ook. Interactiviteit zorgt voor ownership van het leerpoces. In plaats van passief een video te consumeren, word je door training games gestimuleerd actief te participeren”.

Over TRAINING.GAME

TRAINING.GAME is onderdeel van eLaunch CloudLab BV en richt zich sinds april 2021 op het ontwikkelen van serious games voor de zakelijke markt. Deze games worden ingezet voor de professionele en persoonlijke ontwikkeling van personeel. Het kantoor van TRAINING.GAME staat in Amstelveen.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht