Industry Wire

Geplaatst door Glasnost

Nederlands Twickto wint als enige speelgoedmerk internationale iF Design Gold Award

Het kleurrijke constructiespeelgoed Twickto wint als enige speelgoedmerk een iF Design Gold Award. Dit is een prestigieuze internationale designprijs. Uit meer dan 6.400 inzendingen kende de onafhankelijke iF-vakjury slechts aan 75 inzendingen de gouden iF awards toe. Het verhaal achter de start-up maakt het extra bijzonder. Twintig jaar geleden ontwierp Gert Jan de Wilde het speelgoed voor zijn zonen. De ontwerpen lagen 20 jaar in een kluis te verstoffen, totdat zoon Robin het in 2017 oppakte en met groot succes op de markt bracht.

Kinderen vanaf zes jaar kunnen met het speelgoed binnen korte tijd grote constructies bouwen. Met een simpele draai en klik kunnen de onderdelen – Bricks en Twicks – aan elkaar worden verbonden. Speciaal aan het ontwerp is de symmetrie waarmee gebouwd kan worden zodat kinderen alle kanten op kunnen werken. Dit, in combinatie met de grootte die de bouwwerken kunnen bereiken, maakt het speelgoed technisch educatief.

De internationale iF-jury zegt het volgende: “Respect voor Twickto voor het ontwerpen van dit constructiespeelgoed dat eenvoud naar een nieuw niveau tilt. De uitdaging is om met een kleine hoeveelheid intelligente componenten zeer concreet speelgoed te bouwen. Het stimuleert creatief denken door gebruik te maken van een systematische aanpak bij de vormgeving van de onderdelen.”

De Overijsselse start-up ontwikkelde het product samen met het Brabantse bureau GBO Innovation makers. Twickto is sinds September 2017 verkrijgbaar in Nederland bij vele speelgoedwinkels en online stores, maar wordt ook aangeboden binnen het basisonderwijs en buitenschoolse opvang. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de uitbreiding van nieuwe thema’s en producten en wordt de verpakkingslijn vernieuwd. Medio september wordt de nieuwe collectie aan de markt toegevoegd. Tot nu toe kunnen vooral kinderen in Nederland met Twickto bouwen, maar de reacties uit de internationale markt zijn zo enthousiast dat Twickto in 2018 in meer dan 7 landen verkrijgbaar zal zijn.

Robin de Wilde, General Manager bij Twickto, zegt: “Wij zijn trots op het winnen van deze internationale prijs. Sinds wij in 2016 gestart zijn met Twickto is dit een fantastische mijlpaal. Er is veel interesse uit de diverse landen. Hopelijk helpt deze internationale erkenning bij het zetten van volgende stappen.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht