Industry Wire

Geplaatst door Doula

Nederlandse app gaat vrouwen wereldwijd helpen bevallen

De Doula app is dé bevallingscoach die vrouwen door de bevalling heen coacht en puft. Begin 2014 werd de app in Nederland gelanceerd voor iPhone.Naast coaching tijdens en na de weeën bevat Doulaook verschillende soorten muziek, een weeëntimer met grafiek en een ademhalingbegeleidingsknop.Goed nieuws: de app breidt uit naar Android én is nu tevens beschikbaar in vijf extra talen: Engels, Spaans, Marokkaans, Turks en Duits.

Doula bevallingscoach
De Doula app loodst de vrouw en haar partner op een rustige en liefdevolle manier door de eerste uren van de bevalling.Vaak worden hoogzwangeren dan alleen gelaten door verloskundigen omdat het ‘toch nog niet zo ver’ is. Ook in ziekenhuizen liggen vrouwen vaak uren zonder professionele begeleiding hun weeën weg te puffen. Veel gebruikers van de app vinden het prettig en rustgevend om dan de stem van een ervaren verloskundige te horen.

Android uitbreiding
In 2014 genoot de app een vliegende start. De beroepsgroep is erg enthousiast: de Doula bevallingscoach app wordt door vele verloskundigen, gynaecologen en cursusleidsters aanbevolen. Al snel werd duidelijk dat alleen de iPhone versie de grote vraag naar begeleiding op termijn niet dekt. Verder ontstond de wens de app uit te brengen in andere talen.Om deze reden is de vernieuwde versie nu ook beschikbaar opAndroid en uitgebreid met vijf nieuwe talen: Engels, Duits, Spaans, Turks en Marokkaans. Met als resultaat een volledig geoptimaliseerde bevallingscoach, die wereldwijd vrouwen ondersteunt tijdens hun bevalling.

Internationale ambities
Vijf extra native speakers die ook verloskundige of Doula zijn, hebben de app in eigen taal ingesproken. Het vertalen van wat er tijdens een bevalling gezegd wordt, is zo cultuur- en taalspecifiek dat de coaching van de app opnieuw geschreven en ingesproken is. Het resultaat is dat nu meer dan de helft van alle vrouwen wereldwijd kunnen bevallen terwijl zij liefdevol toegesproken worden via een smartphone. Bovendien zijn er momenteel alweer nieuwe gesprekken gaande met partners om op termijn nog meer talen in de app op te nemen. Daarbij wordt nadrukkelijk gekeken naar Russische en Aziatische expansie.

Partnership

De kosten voor de iPhone versie heeft initiatiefneemster Marijke Sibie uit eigen zak betaald. Een extra investering voor de Android variant lag echter niet binnen de mogelijkheden. Hierop besloot ontwikkelbedrijf DTT Multimedia, in de persoon van Jeffrey van Dijk (directeur en eigenaar), een helpende hand te bieden. Jeffrey: “De Doula app is een zeer likeable project, fantastisch om met behulp van deze app in potentie miljarden vrouwen wereldwijd een Doula aan bed te kunnen bieden.”

Doula is gratis te downloaden en is nu beschikbaar voor Apple en Androiddevices. De applicatie is ontwikkeld door DTT Multimedia, die eerder apps verzorgde voor o.a. ING, FOX Sports, De Lotto, KPMG en de Rijksoverheid.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht