Industry Wire

Geplaatst door Yellowbag

Nederlandse consumenten zijn extreem gericht op korting

Nederlanders staan bekend als koopjesjagers. Ongegeneerd afdingen. Of ‘kijken, kijken, niet kopen’. Maar klopt dat wel? Onderzoek door kortingsapp Yellowbag en marktonderzoeksbureau RMI bevestigt veel vooroordelen over Nederlandse consumenten. Bijna de helft (45%) stelt aankopen uit totdat er korting wordt geboden. Op kleding wachten we het langst: maar liefst 70% koopt pas wanneer retailers met prijzen stunten.

Altijd op zoek naar de beste deal
Representatief onderzoek onder ruim 800 Nederlanders toont aan dat wij met recht een zuinig volkje genoemd mogen worden. Maar liefst 87% houdt tijdens het shoppen rekening met korting. Bij 30- tot 50-jarigen is dat zelfs 97%! Ruim twee derde van de Nederlandse shoppers geeft aan dat wanneer zij iets willen kopen, zij altijd op zoek zijn naar de beste deal. Wat blijkt ook? Ruim 55% wil best een maand of langer wachten met de aankoop van hun favoriete product. Dat geldt vooral voor meubels, sportartikelen en elektronica.

Wachten op flinke kortingen
Jasper van Elferen, founder en CEO van Yellowbag: “Nederlanders blijken naast prijsbewust ook sterk tijdsbewust. Een groot gedeelte van de shoppers wacht en stelt uit, maar slaat toe wanneer er flinke kortingen worden geboden. De productcategorie speelt daarbij een belangrijke rol. Shoppers zijn voornamelijk bereid te wachten op korting bij producten zoals kleding (70%), voeding (62%), schoenen (61%) en verzorgingsmiddelen (60%). Bij producten zoals wijn (31%) of muziek (26%) is deze bereidheid vele malen lager.” Evert Webers, Research Director van marktonderzoekbureau RMI, vult aan: “Online shoppers worden vaak geassocieerd met dure impulsaankopen. Dit blijkt echter niet zo te zijn; zo zijn mannen achter de computer, smartphone of tablet bijvoorbeeld veel sterker gericht op korting dan in de winkelstraat of winkelcentrum.”

Kortingsapp Yellowbag
Shoppers verzamelen hun favoriete producten in Yellowbag; hun virtuele boodschappentas. De kortingsapp laat dan direct zien waar het product op dat moment goedkoper is. Niet tevreden over de laagste prijs? Yellowbag blijft de prijs van het product volgen en brengt een shopper op de hoogte als het product ergens in prijs is gedaald. In totaal monitort Yellowbag de prijzen van meer dan 20 miljoen producten. De kortingsapp biedt daarmee een nieuwe en simpele manier van besparen op online aankopen voor zowel prijs- en tijdsbewuste shoppers en directe impulsaankopen. Sinds Yellowbag enkele weken geleden haar nieuwe kortingsapp heeft gelanceerd, heeft de Nijmeegse startup duizenden nieuwe gebruikers aan zich weten te binden. De onderzoeksresultaten verklaren de populariteit van de app: 36% van de Nederlanders geeft aan dat korting de doorslaggevende reden is om een product te kopen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht