Industry Wire

Geplaatst door Evalan

Het Nederlandse IoT-bedrijf Evalan neemt deel aan Europees ontwikkelproject SINTEC

Amsterdam, 31 januari 2019 – Evalan, een Amsterdams bedrijf dat zich richt op IoT-innovaties, werkt mee aan het SINTEC-project (Soft Intelligence Epidermal Communication Platform). Dit project richt zich op het creëren van een nieuwe smart patch. Deze patch wordt gemaakt van flexibele, rekbare printplaattechnologie en kan belangrijke lichamelijke functies meten die draadloos via de huid worden verstuurd naar een smartphone. De acht deelnemers van het project hebben als doel dat deze patches ondersteuning gaan bieden in de gezondheidzorg en de sportsector.

De Uppsala Universiteit in Zweden, één van de deelnemers van het project, heeft de nieuwe printplaattechnologie voor de smart patch ontwikkeld. Deze patches gaan belangrijke lichamelijke functies meten en draadloos versturen naar een smartphone door middel van een veilige, snelle en gestroomlijnde transmissie via het vetweefsel in het lichaam. Ze zijn zacht en dun, waardoor ze comfortabeler zijn dan de draadloze producten die nu beschikbaar zijn.

Rekbare elektronische patches
Het nieuwe Europese onderzoeksproject is opgezet door acht partners die gezamenlijk de rekbare elektronische patches ontwikkelen en testen. Evalan is gespecialiseerd in het bedenken en ontwikkelen van IoT-oplossingen voor de zorgsector en richt zich binnen dit consortium op toepassingen van de smart patches in de gezondheidszorg. De smart patches kunnen ondersteuning bieden voor verschillende doelgroepen, waaronder patiënten met hartproblemen en revaliderende patiënten.

Zweeds skiteam
Het Zweedse skiteam gaat de smart patches inzetten om bewegingen, lichamelijke inspanning, kracht en snelheid te meten. Tegelijkertijd wordt onderzocht of het de prestaties van de skiërs kan verbeteren. Daarnaast gaat de smart patch de atleten helpen om trainingen te optimaliseren en het risico op blessures te verminderen. De innovatieve patch kan te allen tijde gedragen worden, zodat het continu data verzamelt en een veiliger leven biedt aan atleten, patiënten en ouderen.
Het project is deze maand gestart en duurt vier jaar. Het project wordt gefinancierd door het Horizon 2020 onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie.

Henk Schwietert, CEO van Evalan, over het project: “Deelname aan dit consortium biedt de mogelijkheid om ons portfolio van biometrische IoT-oplossingen uit te breiden met innovatieve sensortechnologie. Nauwe verbondenheid met Europese hightech elektronica-ontwikkelingen is een strategische prioriteit van ons bedrijf.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht