Industry Wire

Geplaatst door StreamZilla

De Nederlandse Publieke Omroep start een pilot met StreamZilla’s MultiCDN

Vandaag start de NPO een pilot met de MultiCDN oplossing van StreamZilla. StreamZilla is de enige aanbieder van een MultiCDN confederatie in de wereld. De NPO is de eerste grote omroeporganisatie die gaat werken met deze oplossing.

MultiCDN is een strategie die schaalbaarheid in online media distributie biedt. Het doel is om online media te distribueren naar verschillende CDN’s op een intelligente manier. Daarnaast moet MultiCDN kosten verlagen en de kwaliteit verhogen.

Egon Verharen, Manager R&D: “Als publieke omroep is het vermogen om media op grote schaal te distribueren via betrouwbare diensten en de kosten laag te houden, van het grootste belang. In het verleden heeft NPO altijd ervoor gekozen dit zelf te doen. De groeiende vraag naar online media vormt echter een steeds toenemende belasting op onze mogelijkheden.

We keken daarom al uit naar mogelijkheden om onze schaalbaarheid aanzienlijk te vergroten, tegen redelijke kosten terwijl wij zelf niet de intelligentie aan onze kant moesten bouwen om het verkeer te switchen tussen verschillende CDN leveranciers. We geloven dit gevonden te hebben bij StreamZilla. Zij kunnen ons voorzien van de benodigde schaalvergroting. Daarnaast hebben zij ons verrast met hun vermogen om hun technologie te integreren met onze eigen streaming technologie. Nu kunnen we kiezen tussen ons eigen netwerk of werken met meerdere CDN’s, voor het afleveren van onze media. Op deze manier neemt de stabiliteit en schaalbaarheid toe. En toch blijven wij compleet onafhankelijk van een externe leverancier.”

Stef van der Ziel, oprichter en CEO van StreamZilla: “Wij zijn erg enthousiast over de keuze van NPO om met ons samen te werken aan deze pilot. De NPO staat bekend om haar uitstekende infrastructuur voor haar mediadistributie. Dat zij MultiCDN zien als een welkome aanvulling is een erkenning van het harde werk dat wij in de afgelopen jaren hebben gestoken in het bouwen van ons MultiCDN platform. Omdat wij al volledig geïntegreerd zijn met meerdere CDN’s, kunnen wij de totale kosten voor onze klanten aanzienlijk verlagen.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht