Industry Wire

Geplaatst door Imagine AI

Nederlandse startup Mirage-Studio.io lanceert als eerste nieuwe generatieve AI app

Mirage-Studio.io, de startup achter de IMGN app, heeft een wereldwijde primeur te pakken door deze functionaliteit als eerste in een smartphone app aan te bieden. “We kregen onverwachts veel interesse op LinkedIn, omdat mensen nieuwe zakelijke profielfoto’s kunnen maken zonder ooit een pak aan te hebben gehad. In slechts twee weken hebben we al honderden klanten geholpen uit o.a. Nederland, Frankrijk en de Verenigde Staten.” – Aldus mede-oprichter Daryl Autar.

Mirage-Studio.io is opgericht door twee Nederlandse tech-ondernemers: Daryl Autar en Gijs Verdonschot. Eerder richtte Daryl al Wavy Assistant mede op, die prestigieuze prijzen won bij o.a. TechCrunch Disrupt in San Francisco. Gijs is de mede-oprichter achter CraftBoxs.nl, een gepersonaliseerde bierabonnementsservice die AI gebruikt om voorkeuren van elke abonnee te achterhalen.

Foto’s gegenereerd via de IMGN app van Mirage-Studio.io zijn op het oog niet van echt te onderscheiden dankzij ‘Dreambooth’, een recente doorbraak binnen de AI-specialisering diffusie modellen. Ook kunnen gebruikers zich laten afbeelden in abstracte situaties, waaronder als 3D animatiemodel, of 2D tekenfilmkarakter. Mede-oprichter Gijs Verdonschot verwacht dat de technologie de creatieve industrie zal veranderen: “Voorheen had men voor vergelijkbare resultaten nog fotobewerkingsvaardigheden en zeeën van tijd nodig, maar dankzij IMGN kan iedereen met een smartphone dit nu in een handomdraai.”

Over Imagine AI B.V.
De IMGN app en Mirage-Studio.io staan vooralsnog onder de hoede van Imagine AI, wat zich richt op het toegankelijker maken van kunstmatige intelligentie. Als de startup in hetzelfde tempo blijft groeien wordt dit onder een nieuwe entiteit geplaatst.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht