Industry Wire

Geplaatst door Trengo

Nederlandse tech startup Trengo neemt het op tegen Amerikaanse unicorns

Utrechtse startup Trengo gaat concurrentiestrijd met grootse Amerikaanse bedrijven aan. In plaats van commercieel hoog in te zetten, heeft de tech startup de afgelopen jaren zich gefocust op het ontwikkelen en uitbouwen van hun producten. Met early adopters zoals Van der Valk, Carglass, McDonalds en PPG stapt Trengo met een stevige positie de internationale markt in.

Het afgelopen jaar heeft Trengo een flinke groei doorgemaakt, zo is het bedrijf in één jaar tijd van 3 naar 12 werknemers geschaald. Wat ooit begon als hobbyproject is een serieuze onderneming geworden. Het bedrijf gaat een hevige concurrentiestrijd aan met giganten zoals Zendesk en Freshdesk, zonder investeringen van externe partijen.

“De snelle groei van personeel en nieuwe klanten is slechts het begin en beaamt dat wij de juiste weg ingeslagen zijn met de innovatieve producten die wij aanbieden. Dat wij inmiddels vergeleken worden met grote Amerikaanse marktleiders is iets wat wij vroeger nooit verwacht hadden. Deze bedrijven adverteren inmiddels ook op onze bedrijfsnaam, waaruit blijkt dat wij door hen als een serieuze speler gezien worden.” – aldus Patrick, eigenaar Trengo.

Unieke positie in Chatbots

Onlangs heeft Trengo haar nieuwe multi-channel Chatbot platform gelanceerd, waarmee de startup ook direct in de markt gestapt is van de Amerikaanse unicorns Intercom en Drift. Met deze techniek heeft de Nederlandse startup een enorm concurrentievoordeel gecreëerd ten opzichte van deze grote Amerikaanse bedrijven.

In de eerste lanceringsweek van het chatbot platform zijn meer dan 100 bedrijven aangesloten die de berichtenstroom automatiseren via WhatsApp Business, Live Chat, Telegram, SMS, WeChat en Facebook Messenger.

Hypergrowth

De startup heeft inmiddels de status Hypergrowth gekregen en heeft grote ambities om de komende jaren het platform verder internationaal uit te rollen. Naast Nederland en België is Trengo sinds kort actief in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde staten en Brazilië.

Over Trengo:
Trengo is een B2B SaaS startup uit Utrecht, opgericht in 2015 door Patrick Meutzner en Marcel van de Weerd. De software van Trengo zorgt er voor dat medewerkers van bedrijven gemakkelijk kunnen samenwerken en efficiënt kunnen communiceren met klanten via alle communicatiekanalen vanuit een gedeelde team inbox.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht