Industry Wire

Geplaatst door Netatmo

Netatmo wordt partner van Home Connect Plus

Parijs, 23 juni 2022 – Netatmo kondigt vandaag aan dat de slimme producten zijn geïntegreerd in het partnernetwerk van Home Connect Plus. De integratie van de slimme apparaten van Netatmo in het partnernetwerk van Home Connect Plus, de app voor de fabrikantoverschrijdende bediening van alle slimme thuisapparaten, biedt gebruikers tal van nieuwe automatiseringsopties voor de perfecte interactie van alle apparaten.  

De slimme producten van security, energy, weather en air quality zijn terug te vinden in de app. Op een warme zomerdag kan het Slimme Weerstation van Netatmo de luxaflex laten zakken. Of de robotmaaier en het irrigatiesysteem gaan alleen aan het werk als het van tevoren niet heeft geregend.

De Home Connect Plus werkt met de ‘if-then principe’, een eigen concept van het IFTTT-principe. De toepassingen communiceren niet rechtstreeks met elkaar, maar tegen de Home Connect Plus, die geeft weer een signaal door aan de andere toepassing. De gebruiker kan dan kiezen voor een zelfgemaakte ‘ik-vertrek’-instelling, en dan wordt de Slimme Binnencamera en Slimme Binnensirene geactiveerd, de jaloezieën gaan naar beneden en de lichten en tussenstekkers worden uitgeschakeld. De app is gratis beschikbaar voor Android en iOS

“Het was vanaf de eerste ontmoeting duidelijk dat Netatmo en Home Connect Plus hetzelfde doel nastreven: We willen dat onze gebruikers het maximale uit hun smart home kunnen halen om meer tijd en comfort voor zichzelf te winnen. Aangezien het weer de initiële trigger is voor heel wat acties die we via onze automatiseringen in kaart kunnen brengen volgens het “if-then” principe, is de samenwerking met Netatmo zo belangrijk voor ons. We zijn enthousiast over de samenwerking omdat ons sterke netwerk de sleutel tot succes is,” zegt Lauri Pesonen, CEO van Residential IoT Services GmbH.

“Het voordeel voor de klant staat bij ons altijd centraal. Het slimme huis wordt des te aantrekkelijker naarmate meer van zijn afzonderlijke onderdelen met elkaar communiceren. Daarom zijn we er bij Netatmo vanaf het begin van uitgegaan dat onze producten compatibel moeten zijn met een breed scala aan systemen. Home Connect Plus heeft een uitstekend platform gecreëerd met gerenommeerde partners, waar wij ons graag bij aansloten. We zijn er zeker van dat gebruikers uitgebreid gebruik zullen maken van de toegevoegde waarde die nu voor hen beschikbaar is,” voegt Philippe Citroen, General Manager van Netatmo, eraan toe.

Netatmo’s Smart Home portfolio is nu beschikbaar voor Home Connect Plus gebruikers in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

In de toekomst zal Home Connect Plus ook in andere Europese landen beschikbaar zijn.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht