Industry Wire

Geplaatst door Q42

Rijksmuseum lanceert nieuwe interactieve 360 graden-experience

Amsterdam, 26 maart 2020 – Het Rijksmuseum lanceert vandaag samen met Q42 en Fabrique een nieuwe online rondgang door de Eregalerij. Scrollend door 360º hoge resolutie beelden, ‘wandelen’ bezoekers langs de meesterwerken van het Rijksmuseum, waaronder De Nachtwacht, Het melkmeisje en Marten & Oopjen. Bij achttien werken zijn videoverhalen te zien en is tot op het kleinste detail in te zoomen. 

Nu het Rijksmuseum vanwege het coronavirus z’n deuren niet kan openen, brengt het z’n kunstschatten naar de mensen thuis. Met Ontdek Rijksmuseum meesterwerken krijgen bezoekers het gevoel, dat ze door het verlaten museum lopen om in alle rust de verhalen achter de schilderijen te ontdekken.

Slimme technologie in dienst van de beleving

Voor de online multimediatour werden in de Eregalerij nieuwe 360 graden-foto’s gemaakt. Deze zijn verrijkt met bestaande tekst- en audiocontent plus een heldere navigatie. Dankzij het gebruik van Q42’s ultra-resolutie storytellingtool Micrio duurde de ontwikkeling nog geen zes dagen. Met deze nieuwe technologie kunnen bezoekers gemakkelijk en soepel enorme afbeeldingen online bekijken. Gecombineerd met achtergrondinformatie, voice-overs en muziek ontstaat er zo een magische interactieve beleving, ideaal voor musea die bezoekers thuis een rijke ervaring willen bieden.

Vanaf vandaag is het platform Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken gratis beschikbaar in het Nederlands en Engels.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht