Industry Wire

Geplaatst door PAQT.com

NICAM en PAQT al meer dan een jaar tevreden partners

Ruim een jaar geleden sloegen PAQT en het NICAM, de stichting die zorgt dat films, series, video’s, games en televisieprogramma’s geclassificeerd worden met een leeftijdsadvies en inhoudsinformatie, de handen ineen voor het doorontwikkelen van een online applicatie voor Kijkwijzer.

Deze applicatie stelt aanbieders, makers en distributeurs van films, series, (online)video’s en televisieprogramma’s in staat om zelf de juiste classificaties te bepalen voor hun productie. Een secuur werkje, dat daarom door speciaal hiervoor getrainde codeurs van de organisaties gedaan wordt.

De applicatie is zorgvuldig samengesteld door wetenschappers die gespecialiseerd zijn in de effecten van media op kinderen. Aan de hand van een inhoudsanalyse bepalen algoritmes binnen de software welke leeftijdsclassificatie en inhoudspictogrammen een productie krijgt.

“Voor de doorontwikkeling van dit belangrijke instrument heeft het NICAM in PAQT een techpartner gevonden die samen met ons het product naar een volgend niveau kan tillen, met behoud van schaalbaarheid en betrouwbaarheid.” – Martijn Huigsloot

PAQT ondersteunt NICAM als techpartner in de verdere inrichting van de infrastructuur (o.a. actieve monitoring), het professionaliseren van de technische kant van het product (o.a. automatische tests) en het implementeren van nieuwe softwaremodules voor codeurs. Nu de eerste stappen hiervoor in 2022 zijn gezet, is het doel voor 2023 om de tool nog efficiënter te maken en verder toe te spitsen op nieuwe ontwikkelingen in de media en de wetenschap. We zijn als PAQT trots dat we bij mogen dragen aan deze innovatieve oplossing.

Over PAQT
Go digital. Create impact. PAQT.com is in 2014 opgericht door Robert Horsmans en Maurits Dijkgraaf en heeft een uitgesproken visie op softwareontwikkeling. De twee jonge ondernemers wisten met deze visie, de bijbehorende pragmatische aanpak en sterke groei van het bedrijf meerdere awards in de wacht te slepen. PAQT bedenk, bouwt en onderhoudt software zodat organisaties kunnen door ontwikkelen. Want goede software maakt het leven beter. Op dit moment werken bij PAQT 55 specialisten in acht teams. Het bedrijf is als een van de weinige uit de branche ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd en beheert ruim 50 applicaties.

Meer weten over PAQT? Neem dan contact op met Maurits Dijkgraaf via maurits.dijkgraaf@paqt.com of via +31 6 43 09 10 30

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht