Industry Wire

Geplaatst door Kaspersky Lab

Nieuw Hybrid Cloud Security onderdeel breidt veilig beheer van duizenden virtuele werkplekken uit

Kaspersky lanceert een nieuwe versie van Kaspersky Security for Virtualization Light agent, onderdeel van Kaspersky Hybrid Cloud Security. Deze nieuwe software biedt beveiliging tot maar liefst 100.000 virtuele servers in een Virtual Desktop Infrastructure (VDI) en cloudomgeving zonder dat dit ten koste gaat van prestaties, beheergemak en inzicht in de virtuele infrastructuur. De nieuwe Virtualization Light agent biedt nu gedragsgebaseerde bescherming, exploit en inbraakpreventie voor verschillende Windows Server besturingssystemen en erkent bevoegdheden op basis van taken in plaats van personen. Compatibiliteit met Kaspersky Endpoint Detection & Response (EDR) in gevirtualiseerde omgevingen is eveneens gewaarborgd in deze nieuwe versie.

Tot voor kort zorgde de implementatie van een beveiligingsoplossing in een virtuele beheeromgeving vaak voor overbelasting van het netwerk en veel aanvullend handmatig werk. In deze nieuwe versie van Kaspersky Security for Virtualization Light Agent worden virtuele servers volledig geautomatiseerd geselecteerd en voorzien van benodigde beveiliging. Dat kost minder tijd en de kans op fouten wordt drastisch gereduceerd. Verder is rolgebaseerde toegangscontrole (RBAC; Role-based access control) toegevoegd aan de nieuwe software. Dat is van groot belang voor grote organisaties waarin diverse functionarissen verschillende rollen en taken toebedeeld krijgen.

Virtuele Windows-servers bieden nu dezelfde geavanceerde beveiligingsfuncties als in Kaspersky Endpoint Security for Business zoals exploit-preventie en gedragsdetectie. Dankzij de ‘light agent’ functionaliteit wordt niet ingeleverd op prestaties van het virtuele netwerk. Daarnaast is Kaspersky EDR volledig compatible met deze nieuwe versie van Kaspersky Security for Virtualization Light Agent. Organisaties beschikken hiermee over een integrale beveiliginginfrastructuur voor zowel de digitale werkplek als het virtuele netwerk waarin de werkplekken beheerd worden.

“Steeds meer organisaties kiezen voor een cloudinfrastructuur voor hun IT-landschap, Dat biedt bekende voordelen als schaalbaarheid en (kosten)beheersbaarheid. Tegelijkertijd gaat de inzet van de cloud ook gepaard met flinke beveiligingsuitdagingen. Risico’s op veiligheidsincidenten worden groter naarmate de complexiteit van het IT-landschap groeit. Kaspersky voorziet in beveiligingsoplossingen die ook schaalbaar zijn in de mate van bescherming”, vertelt Martijn van Lom, General Manager Noord-Europa bij Kaspersky.

Meer informatie over Kaspersky Security for Virtualization Light Agent is beschikbaar op de productpagina. Details over Kaspersky Hybrid Cloud Security zijn hier te vinden.

Over Kaspersky

Kaspersky is een wereldwijd opererend cybersecuritybedrijf opgericht in 1997. Zowel consumenten, overheidsinstanties als bedrijven vertrouwen op de uitgebreide expertise op het vlak van dreigingsinformatie en de meest geavanceerde beveiligingsoplossingen en -diensten van Kaspersky ter bescherming van kritieke infrastructuren en (eco)systemen. Zo beschermt het cybersecuritybedrijf het meest waardevolle bezit van ruim 400 miljoen consumenten en 270.000 zakelijke klanten. Meer informatie is beschikbaar op www.kaspersky.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht