Industry Wire

Geplaatst door Pure Storage

Nieuw onderzoek van Pure Storage beschrijft de impact van IT op wereldwijde duurzaamheidsinitiatieven

Amsterdam – 7 december 2022 – Pure Storage presenteert vandaag, in samenwerking met Wakefield Research, een nieuw rapport waarin de kritieke impact van IT op duurzaamheid wordt geïdentificeerd, net als de huidige uitdagingen bij het aanpakken van de dringende en groeiende vraag naar IT als verantwoordelijke ‘drivers of change’.

Het nieuwe rapport, “Drivers of Change: Pure Storage IT Sustainability Impact Survey 2022” onderzoekt de mogelijkheden voor IT-professionals om, samen met duurzaamheidsdirecteuren, de CO2-voetafdruk van hun organisatie te verkleinen.

Belangrijkste punten van het onderzoek

Het “Drivers of Change” onderzoek is uitgevoerd onder 1.000 duurzaamheidsdirecteuren en leverde consistente resultaten op in alle onderzochte markten, waaronder de VS, het Verenigd Konikrijk, Frankrijk en Duitsland. De belangrijkste punten uit het rapport zijn:

  • De helft van de duurzaamheidsdirecteuren loopt achter op de duurzaamheidsdoelstellingen. 78% van de managers geeft aan dat de bedrijfsleiding duurzaamheidsinitiatieven als prioriteit behandelen, waarbij de meerderheid (56%) van plan is om de duurzaamheidsdoelstellingen binnen drie tot zeven jaar te halen. Toch geeft slechts ongeveer de helft (51%) van de ondervraagden aan dat ze op schema liggen voor hun doelstellingen.
  • Technologie speelt een cruciale, groeiende rol bij het stimuleren van duurzaamheidsinitiatieven. Maar liefst 86% van de duurzaamheidsdirecteuren zijn het erover eens dat bedrijven hun duurzaamheidsdoelstellingen niet kunnen halen zonder het energieverbruik van hun technologie-infrastructuur aanzienlijk te verminderen. Echter, 81% van de ondervraagden geeft aan dat de impact van de technologie-infrastructuur in de komende maanden de CO2-voetafdruk van hun bedrijf zal laten toenemen, wat het probleem groter zal maken dan het al is.
  • Er is een slechte afstemming van IT- en duurzaamheidsteams bij aankoopbeslissingen. Zelfs nu de CO2-voetafdruk van technologie groeit, geeft 59% van de respondenten aan dat duurzaamheid waarschijnlijk over het hoofd wordt gezien door leveranciers in het selectieproces Dit zou kunnen worden voorkomen door de duurzaamheidsdirecteuren eerder in te schakelen, maar bijna 2 op de 3 (64%) geeft aan dat zij pas betrokken worden als het technologie-aankoopproces al is begonnen.
  • De steun van IT-teams voor duurzaamheidsinitiatieven van bedrijven is slecht. Het is vastgesteld dat IT van alle functies, zoals financiën, management of operations, de minste stappen onderneemt om de duurzaamheidsdoelstellingen van hun bedrijf te ondersteunen (34%). Ook geeft slechts ongeveer de helft (51%) aan dat hun IT-team de nodige overwegingen over duurzaamheid maakt bij het nemen van beslissingen over technologieaankopen.

Belang van de sector:

Momenteel zijn datacenters goed voor 1% van het totale elektriciteitsverbruik. Het World Economic Forum heeft ingeschat dat in 2020 4% van de wereldwijde uitstoot gegeneerd was door de digitalisering alleen. Echter, indien digitale technologieën op schaal zijn gebracht, dan kan de uitstoot tegen 2050 met 20% verminderen.

Het is onmiskenbaar dat datacenters en digitalisering een belangrijke rol spelen in elke duurzaamheidsstrategie van bedrijven. Terwijl managers verantwoordelijk voor duurzaamheid werken aan het behalen van de cruciale duurzaamheidsdoelstellingen, kunnen zij dit niet doen zonder een duurzamere IT-infrastructuur die wordt gekenmerkt door hoge efficiëntie, schaalbaarheid en eenvoud.

Als gevolg hiervan ligt er een enorme kans voor IT-professionals om hun organisaties te helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen. IT-teams hebben het potentieel om een significante en onmiddellijke impact te hebben door het bouwen en invoeren van duurzame technologie-infrastructuur. Deze infrastructuur moet ondersteund worden door innovatieve, efficiënte en schaalbare IT-vendors om zo aanzienlijk minder stroom en koeling te verbruiken en veel minder e-waste te produceren.

Executive Insight:

“Met de toename van data workloads is het beperken van de milieu-impact van data infrastructuur van cruciaal belang. Dit eerste rapport over de centrale rol die IT kan spelen in algemene duurzaamheid kan een belangrijk hulpmiddel zijn om IT-leiders te helpen hun data storage strategieën te verbeteren en de CO2-voetafdruk van hun organisatie te verkleinen terwijl ze hun digitale transitie bevorderen.” – Ajay Singh, Chief Product Officer bij Pure Storage.

Meer Informatie:

Over Pure Storage

Pure Storage maakt dataopslag eenvoudiger, voor altijd. Pure biedt een cloud-ervaring die elke organisatie in staat stelt het maximale uit hun data te halen en tegelijkertijd de complexiteit en kosten van het beheer van de onderliggende infrastructuur te verminderen. Pure streeft naar het leveren van echte storage as-a-service die klanten de flexibiliteit geeft om snel en op grote schaal in te spelen op veranderende databehoeften, of ze nu traditionele workloads, moderne applicaties, containers of meer implementeren. Pure gelooft dat het een significante impact kan hebben op het verminderen van de wereldwijde uitstoot van datacenters, dankzij zijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Zoals het ontwerpen van producten en oplossingen waarmee klanten hun CO2– en energievoetafdruk kunnen verminderen. En met een gecertificeerde klanttevredenheidsscore in de top één procent van B2B-bedrijven, behoren de klanten van Pure tot de meest tevreden ter wereld. Meer informatie: www.purestorage.com.

Analyst Recognition:

Leader in the 2022 Gartner Magic Quadrant for Primary Storage

Leader in the 2022 Gartner Magic Quadrant for Distributed File Systems & Object Storage

Connect met Pure

Blog

LinkedIn

Twitter

Facebook

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht