Industry Wire

Geplaatst door Memori

Nieuw online platform voor overledenen groeit snel

Met bijna vijfduizend persoonlijke overlijdensberichten is het nieuwe platform Memori in korte tijd uitgegroeid naar de grootste gedenkplek op internet. De ruim 50.000 steunbetuigingen die afgelopen maand op Memori zijn geplaatst, zijn hier het bewijs van.

Nabestaanden helpen met reacties en delen van herinneringen
Iedereen die een overledene heeft gekend, heeft ook eigen herinneringen aan deze persoon. Rondom een overlijden doet zich de unieke kans voor om deze nog te verzamelen. Hierbij wil Memori helpen. Deze herinneringen vormen samen met de reacties, condoleances van mensen die meeleven en toegevoegde foto’s hele persoonlijke pagina’s die bij elkaar ook een gedenkplek vormen. Later kunnen alle condoleances, reacties, herinneringen en foto’s gebundeld worden in een herinneringsalbum. Hierdoor gaat er zo min mogelijk verloren voor een volgende generatie.

Uitvaartorganisaties willen ook helpen
Steeds meer uitvaartondernemers, zoals Yarden, kiezen er voor om op deze manier nabestaanden te steunen. Tevens gebruiken zij het platform om belangstellenden en bezoekers van de uitvaart beter te informeren met aanvullende informatie over het afscheid en de uitvaart, zoals de route naar de begraafplaats of het crematorium. Hierbij worden belangstellenden uitgenodigd om reacties, condoleances en herinneringen te plaatsen. Een kleine moeite met een groot effect. Uiteraard kunnen particulieren ook zelf een Memori aanmaken. Het privacy-niveau kiezen nabestaanden hierbij zelf .

Overlijdensbericht verder verspreiden
“We willen nabestaanden helpen om een overlijdensbericht op een persoonlijke manier verder bekend te maken. ”Er blijkt behoefte aan deze vorm van communicatie”, zegt oprichter Peter van der Pol, ook wel bekend van Condoleanceregister.nl. “De berichten en de reacties zijn voor iedereen uit de hele wereld bereikbaar. Uiteraard is er een koppeling met Facebook voor het verspreiden van een overlijdensbericht. Op Memori.nl komt alles samen. Voor nabestaanden is het prettig dat belangstellenden op deze manier zo goed mogelijk geïnformeerd zijn. Dat geeft ze de rust die ze nodig hebben in de dagen voor de uitvaart, omdat het veel telefoontjes kan voorkomen.”

Over Memori

Memori.nl werkt vanuit maatschappelijke betrokkenheid en heeft als doel om mensen optimaal te ondersteunen bij de berichtgeving en verwerking van een overlijden. Het delen van herinneringen biedt steun aan de nabestaanden, maar heeft ook een belangrijke maatschappelijke functie, omdat het een gevoel van onderlinge verbondenheid verstrekt.

Memori is ontwikkeld door Zorgna. Zorgna helpt bij verlies. Dit doet zij met een aantal websites zoals Condoleanceregister.nl en met informatie die door uitvaartorganisaties wordt verstrekt. Zowel volwassen als kinderen worden hiermee ondersteund bij het leren omgaan met het verlies en de afwikkeling van een nalatenschap. Als dusdanig is Zorgna betrokken bij meer dan 60% van alle uitvaarten in Nederland.

Voor meer informatie: www.memori.nl.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht