Industry Wire

Geplaatst door Brxs

Nieuw platform Brxs laat ook jongeren investeren in woningmarkt

Amsterdam 25 november 2021 – Voor jongeren is het bijna onmogelijk om mee te doen in de woningmarkt. Het is bovendien de groep die lang moet wachten tot ze financiële zekerheid opbouwen. Nieuwkomer Brxs vindt dat het anders moet en maakt het mogelijk om vanaf 100 euro een stukje van een woning te kopen. Zo profiteert een grotere groep investeerders van de huuropbrengsten en waardestijging bij mogelijke verkoop van een woning. Via het online platform kunnen jonge vastgoedinvesteerders zoeken naar geschikte woningen en zelf een beleggingsportfolio opbouwen. Brxs heeft de eerste woningen aangekocht en is naar verwachting in januari 2022 voor iedereen beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden.

Niet alleen met miljoenen kun je investeren in vastgoed
In een oververhitte markt lijkt investeren in vastgoed alleen weggelegd voor een kleine groep vermogende beleggers uit binnen- en buitenland. Alleen met een hele dikke portemonnee kunnen gewilde investeringspanden in stedelijke locaties aangekocht worden. En zo profiteren telkens dezelfde mensen van de hoge huurinkomsten en sterk toegenomen waarde van vastgoed. Met de introductie van Brxs wordt een verandering in gang gezet.

Amrita Ramsaransing, een van de oprichters van Brxs: “Voor jongeren voelt de woningmarkt onbereikbaar. De forse prijsstijgingen en de noodzakelijke eigen inbreng maken het steeds moeilijker voor ze om een eigen huis of appartement aan te kopen. Dit hoeft echter niet te betekenen dat een droomhuis, of een gezonde financiële toekomst, een onmogelijke zaak wordt. Met Brxs willen we investeren in vastgoed voor iedereen toegankelijk maken, zodat ook jongeren controle krijgen over hun financiële toekomst zonder dat ze concessies hoeven te doen in hun levensstijl.”

Hoe het werkt
Brxs selecteert woningen en koopt deze aan. Via brxsapp.com kiezen jonge vastgoedinvesteerders van 18 jaar en ouder vervolgens voor een aangekochte woning waarin ze willen investeren en hoeveel ze willen inleggen. Ze kopen zogenoemde Brxs vanaf 100 euro per stuk en stellen een eigen beleggingsportfolio samen waarover ze per kwartaal opbrengsten ontvangen. Gebruikers profiteren van zowel de huuropbrengsten als de waardering van de woning als die wordt verkocht. Brxs draagt verder zorg voor de juridische en financiële zaken en beheert de woningen, zodat de investeerders zich daar geen zorgen over hoeven te maken.

In de strijd om meer gelijkheid op de woningmarkt wil Brxs op termijn aangekochte woningen via het platform voor huur aanbieden en aandeelpercentages van een woning aansluitend beschikbaar maken voor huurders en buurtbewoners, zodat juist de buurt kan profiteren van extra opbrengsten.

Nederlandse start-up
Brxs is in 2021 opgericht door Amrita Ramsaransing en Filip Nuytemans en wil het investeren in onroerend goed democratiseren zodat iedereen makkelijk mee kan doen in de woningmarkt. De start-up haalde voor de eerste fase 1 miljoen euro groeigeld op om het platform in de markt te zetten en heeft daarnaast een aparte kredietlijn opgezet om de woningen aan te kopen. Brxs heeft de eerste woningen aangekocht en zal naar verwachting in januari 2022 voor iedereen beschikbaar zijn. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden.

Meer informatie over Brxs is te vinden op brxsapp.com.

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht