Industry Wire

Geplaatst door Potje

Nieuwe app Potje maakt samen sparen makkelijk

Potje is een nieuwe app die vrienden helpt om samen geld te sparen voor een vakantie, festival, cadeau of iedere andere droom. Nooit meer voorschieten en wachten tot je je geld terugkrijgt, maar gestructureerd samen sparen om iedere droom te kunnen beleven.

Samen sparen is ingewikkeld. Dat ziet ook de oprichter van Potje Bastiaan Reurink. “Veel jongeren en studenten zien het belang van sparen, maar hebben moeite om dit te vertalen naar actief spaargedrag. Laat staan samen in een groep.” Dit terwijl juist deze leeftijdscategorie vaak in groepsverband activiteiten onderneemt, zoals een vakantie met het dispuut of een teambuilding activiteit met het voetbalteam. Het verzamelen van het geld voor een activiteit kan gepaard gaan met miscommunicatie, irritatie, onduidelijkheid en de penningmeester is vaak ook nog de boosdoener. Struggles dat Potje allemaal wegneemt.

Via Potje kan iedere gebruiker een digitale geldpot openen en vrienden uitnodigen om deel te nemen. Dit kan zowel voor een potje met een duidelijk doelbedrag zoals de kosten voor een vakantiehuisje, maar ook voor een potje met een schommelend saldo zoals een bierpot met je beste vrienden. Omdat Potje via iDEAL en Bankcontact werkt kun je via vrijwel elke bank geld overmaken. Wel zo handig, want je vrienden zitten natuurlijk niet allemaal bij dezelfde bank. De app geeft ook automatische reminders wanneer gebruikers een bedrag moeten overmaken en zorgt voor positieve groepsdruk door volledig transparant te zijn over wie al geld heeft overgemaakt en wie te laat is.

Potje is gelanceerd door fintech startup Potje Technologie en wordt gesteund door het Graduate Entrepreneur platform. Een platform opgericht door bekende alumni van de TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam, Erasmus MC en derden. Met een ambitieus doel wilt Potje voor het einde van het jaar 10.000 dromen hebben waargemaakt.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht