Industry Wire

Geplaatst door Dell

Nieuwe Dell Latitude Chromebook Enterprise geeft bedrijven vertrouwen om vanaf elke locatie te werken

Amsterdam, 11 augustus 2020 – Chrome OS heeft zijn uitbreiding binnen bedrijven versneld tijdens de shift naar telewerken. De nieuwe Latitude 7410 Chromebook Enterprise, een hoogwaardige 14 inch-laptop voor zakelijk gebruik of 2-in-1 van Dell Technologies (NYSE:DELL), verhoogt de productiviteit met energie voor onderweg, geavanceerde beveiliging en snelle verbindingsmogelijkheden.

Met de Latitude 7410 Chromebook Enterprise breidt Dell zijn Latitude Chromebook-productlijn verder uit – met nu zowel een mainstream als een premium optie – om bedrijven meer keuze in apparaten te bieden zonder dat dit ten koste gaat van de schaalbaarheid, het beheer en de beveiliging van de onderneming.

“Dit is niet zomaar een Chromebook”, zegt Rahul Tikoo, senior vice president, Commercial Product Group, Dell Technologies. “Onze nieuwste Latitude Chromebook Enterprise is ontworpen voor zowel werknemers als IT-managers die Chrome OS in de organisatie gebruiken. Werknemers zullen heel tevreden zijn met het strakke design en de samenwerkingsfuncties die hen helpen omgaan met de nieuwe werkdynamiek. IT-managers hebben dan weer de beheer- en beveiligingsmogelijkheden die ze nodig hebben voor het inzetten van apparaten in een bedrijfsomgeving.”

“We evalueren voortdurend de tools en technologie die onze teams helpen om de klanten beter te bedienen. Tegelijkertijd houden we vast aan onze missie om duurzame producten te gebruiken waar dat mogelijk is”, zegt Sarah Paiji Yoo, CEO en medeoprichter van Blueland. “Het gebruik van de Latitude Chromebook Enterprise-apparaten, die vol duurzame features zitten, bood mijn team nieuwe mogelijkheden om samen te werken en flexibel en productief te blijven toen we naar thuiswerken moesten overschakelen.”

Werken vanaf elke locatie
De Latitude 7410 Chromebook Enterprise is ontworpen voor executives, mobiele professionals en remote workers, en bevat nieuwe beveiligings- en productiviteitsfuncties zodat werknemers aan de slag kunnen zonder tijd te verliezen met het instellen van het apparaat. De Latitude 7410 Chromebook is in samenwerking met Intel ontwikkeld als onderdeel van het innovatieprogramma Project Athena[1], en biedt LTE mobiele breedband[2], Intel WiFi 6 en tot de tiende generatie Intel Core i7-processoren om de productiviteit en prestaties te verhogen bij activiteiten die veel bandbreedte vragen, zoals tot 8,6 keer sneller werken in Google Sheets[3].

Andere belangrijke features:

  • Het allereerste 4K-scherm met Low Blue Light op een Chromebook Enterprise[4]: Latitude 7410 verbetert leesbaarheid en oogcomfort dankzij de ingebouwde low blue light 4K-schermtechnologie. Een uitgebreide display met vierzijdige dunne rand biedt ook meer scherm om contact te hebben met collega’s en opties voor akoestische ruisonderdrukking die de kwaliteit van videogesprekken verhogen.
  • De langste batterijduur op een premium Chromebook[5]: Dankzij een levensduur[6] van maar liefst 21 uur kunnen mobiele professionals een volledige dag werken. En als ze toch moeten opladen, dan kan het apparaat snel van 0% naar 35% opladen in slechts 20 minuten met ExpressCharge Boost[7], of tot 80% in één uur met ExpressCharge[8].
  • Gemakkelijk te gebruiken: Werknemers en executives die onder tijdsdruk staan, vertrouwen op de functie waarbij de Latitude Chromebook in minder dan drie seconden opstart door het apparaat simpelweg met één hand te openen. Voor extra flexibiliteit heeft het apparaat een van de ruimste opties aan beschikbare poorten in een premium Chromebook Enterprise[9]. Eenvoudige toegang tot apps is lokaal of online beschikbaar via de Chrome-browser of de beheerde Google Play Store. Voor de gemoedsrust van werknemers is er een optioneel ingebouwd privacy-scherm en een privacy-sluiter voor de camera.
  • Premium design: Professionals hebben de keuze tussen bewerkt aluminium of koolstofvezel op ’s werelds lichtste 14-inch Chromebook Enterprise-laptop[10]. De Latitude 5400 Chromebook Enterprise is beschikbaar in een nieuwe zilveren kleur om werknemers van een moderne look & feel te laten genieten.

Beheer en security
Nu organisaties zich voorbereiden om op lange termijn op afstand te werken, vermindert Dell Technologies Unified Workspace de IT-complexiteit en kunnen IT-managers de Latitude Chromebook Enterprise beveiligen, beheren en ondersteunen. Het apparaat is in meer dan 50 landen en met 14 gelokaliseerde toetsenborden verkrijgbaar, zodat bedrijven verschillende configuraties kunnen selecteren en aanschaffen. IT kan de apparaten beheren met de ondersteuning, beveiliging en betrouwbaarheid die in een bedrijfsomgeving verwacht wordt, en ze mogen vertrouwen hebben in de stabiliteit van het Intel Stable IT Platform. Ze kunnen de opslag en de batterij onderhouden en upgraden, en hetzelfde ondersteuningsmodel in de hele organisatie gebruiken.

“Nog meer dan voorheen hebben IT-beheerders tegenwoordig innovatieve technologische oplossingen nodig ter ondersteuning van hun moderne cloud-first ondernemingen”, zegt John Solomon, vicepresident van Chrome OS bij Google. “Daarom zijn we verheugd dat we onze premium Chromebook-opties voor zakelijke klanten kunnen uitbreiden met de Latitude 7410 Chromebook Enterprise. Aangedreven door Chrome OS stelt de Dell Latitude Chromebook Enterprise IT-managers in staat om snel en veilig te implementeren, zodat werknemers hun werk op een effectieve manier gedaan krijgen, ongeacht hun locatie.”

Beschikbaarheid en prijs

  • De Latitude 7410 Chromebook Enterprise is nu verkrijgbaar vanaf $1,299.00 en zal binnenkort verkrijgbaar zijn met Intel Core i3-processors vanaf $1,099.00.

Extra hulpbronnen

  • Volg ons via Twitter en LinkedIn voor de laatste updates over zakelijke pc’s en nieuws van Dell Technologies.
  • Ontdek hoe Dell bedrijven helpt om oplossingen voor telewerk uit te rollen.
  • Bezoek onze Dell Technologies Media Library voor beeldmateriaal, video’s en logo’s.

[1] Gebaseerd op Intels Project Athena Design Verification and Qualified Configuration Status-rapport van 20 juli 2020.

[2] Afhankelijk van het breedbandabonnement en het dekkingsgebied van de serviceprovider; kunnen de snelheden variëren. Er zullen extra kosten in rekening worden gebracht. Neem contact op met uw serviceprovider voor meer informatie.

[3] Bron: Intel. De prestatieresultaten zijn gebaseerd op tests vanaf oktober – december 2019 en geven mogelijk niet alle openbaar beschikbare beveiligingsupdates weer. Zie de informatie over de configuratie voor meer details. Geen enkel product kan volledig veilig zijn. Ga voor meer informatie over prestaties en benchmarkresultaten naar http://www.intel.com/benchmarks

[4] Gebaseerd op analyse van Dell met behulp van openbaar beschikbare gegevens, juni 2020.

[5,6] Gebaseerd op de analyse van Dell in augustus 2020 met behulp van openbaar beschikbare gegevens. De Latitude 7410 Chromebook Enterprise krijgt tot 21 uur en 17 minuten de tijd als hij wordt getest met Intel Core i5-10310U, 8GRAM, 128 GB SSD, FHD non-touch panel, Chrome OS en 68Whr batterij, met behulp van de Google Chrome OS Powerload-test. De testresultaten zijn alleen bedoeld ter vergelijking. De werkelijke levensduur van de batterij kan aanzienlijk korter zijn dan de testresultaten en is afhankelijk van de productconfiguratie en -gebruik van het product, de software, het gebruik, de gebruiksomstandigheden, de instellingen voor energiebeheer en andere factoren. De maximale levensduur van de batterij neemt af met de tijd.

[7] Binnen de Dell Power Manager software kan de standaardmodus Adaptive Charge of ExpressCharge de systeembatterij binnen 20 minuten van 0% tot 35% opladen wanneer het systeem is uitgeschakeld en de temperatuur van de batterij tussen 16 en 45 graden C ligt.  Nadat het laden 80% van de capaciteit heeft bereikt, keert de laadsnelheid terug naar de normale snelheid. Aanbevolen voor gebruik met de meegeleverde Dell voedingsadapter; niet aanbevolen met een voedingsadapter met een kleinere capaciteit. De oplaadtijd kan variëren met +/-10% vanwege de systeemtolerantie.

[8] Binnen de Dell Power Manager-software kan het selecteren van ExpressCharge de systeembatterij binnen 60 minuten opladen van 0% tot 80%. Nadat het opladen 80% van de capaciteit heeft bereikt, keert de oplaadsnelheid terug naar de normale snelheid. Aanbevolen voor gebruik met de meegeleverde Dell voedingsadapter; niet aanbevolen met een voedingsadapter met een kleinere capaciteit. De oplaadtijd kan variëren van +/-10% als gevolg van de systeemtolerantie. Gebaseerd op analyse van Dell waarbij premium Chromebook Enterprise-laptops vergeleken werden, juni 2020.

[9] Gebaseerd op een analyse van Dell die de eersteklas Chromebook Enterprise-laptops vergelijkt, juni 2020.

[10] Gebaseerd op analyse van Dell met behulp van openbaar beschikbare gegevens ter vergelijking van startgewichten, juni 2020.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht