Industry Wire

Geplaatst door Gardeners Agency

De nieuwe healthy pleasure met impact komt van Oma

Met makkelijk, snel en vers eten de wereld een beetje minder eenzaam maken. Dat kan met de nieuwe stamp- en stoofpotten van Oma’s Soep. Bomvol vitamines en uitermate geschikt om na een lange werkdag snel even op te warmen.

Bijna de helft van alle ouderen (1,4 miljoen) voelt zich geregeld eenzaam. En dit aantal zal over de komende 20 jaar verdubbelen. Oma’s Soep, bekend van de verse en gezonde soepen, strijdt al vier jaar op een duurzame manier tegen eenzaamheid onder ouderen. Door soep-aan-huis en de gezellige kookdagen met ouderen en studenten te organiseren, ontstaat er niet alleen veel gezelligheid onderling, er worden ook lekkere recepten bomvol vitamines gemaakt met elkaar. Tijdens deze kookdagen worden ook zoveel mogelijk overgebleven groenten gebruikt om voedselverspilling tegen te gaan; impactvoller kan bijna niet, zou je haast zeggen.

De nieuwe stamp- en stoofpotjes
Deze week komen er twee heerlijke Oma’s Stamppotjes en Oma’s Stoofpotjes bij waar je guilt-free van kunt genieten. De gerechten zijn geheel bereid volgens recept van verschillende oma’s, die écht lekker kunnen koken. Met de opbrengsten worden er wekelijkse sociale activiteiten en kookdagen voor eenzame ouderen georganiseerd, en de studenten gaan langs bij ouderen thuis om hen gezelschap te houden met een soepje. Da’s een potje gezellig!

In de pot
Er zijn twee nieuwe Oma’s Stamppotjes: andijvie met Hollandse gehaktbal, zilveruitjes en opa’s jus, en boerenkool met rookworst, rode kool en opa’s jus. De twee nieuwe stoofpotjes zijn suddervlees met Hollandse groenten met laurier en bosui, en een vegetarische variant met wilde paddenstoel bourguignon met knolselderij en tijm.

Met het verkopen van zowel soepen als de nieuwe stamppotjes en stoofpotjes wil Oma’s Soep op een luchtige en eigen manier het belangrijke onderwerp ‘eenzaamheid onder ouderen’ aankaarten. Door het kopen van Oma’s Soep draag je op een makkelijke manier bij aan de Stichting Oma’s Soep. Met de stichting maken zij de eenzame ouderen blij, en minder eenzaam! Koop een lekker stamp- of stoofpotje en ga met je vrienden het gesprek aan over eenzaamheid of kom een keer meekoken tijdens de kookdagen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht