Industry Wire

Geplaatst door ALSO

Nieuwe innovatieve IoT-oplossingen aangeboden door ALSO voor uitdagingen die in de pandemie zijn ontstaan

 

ALSO biedt een strategische en pragmatische aanpak aan van Internet of Things (IoT). Hierdoor kunnen organisaties, gemeenschappen en resellers snel starten met IoT-projecten van elk type en omvang.

Met zijn gediversifieerde oplossingenportfolio zet ALSO uitdagingen die tijdens de pandemie zijn ontstaan – zoals de behoefte aan werkomgevingen op afstand, gelimiteerde aanwezigheid op kantoor, verhoogde cyberveiligheidseisen of hybride cloudoplossingen – om in kansen voor channel partners.

De sleutel hiertoe is het ALSO IoT Platform. Dit kan worden gebruikt als een agile, snelle prototype-omgeving en voor de volledige uitrol van gerelateerde producten. SafeSpace+ is bijvoorbeeld een toepassing die werd gelanceerd en enorm waardevol is tijdens deze pandemie. Het telt precies hoeveel mensen een bedrijf, restaurant, winkel of bioscoop binnenkomen en helpt om bezoekers te informeren en te begeleiden. Bovendien kunnen klanten waardevolle inzichten krijgen in werkroosters, personeelsaantallen en bezoekersfrequentie gedurende de dag. Het systeem is GDPR-compliant en maakt geen gebruik van een camera, waardoor de privacy van eindklanten wordt gerespecteerd.

“Wij streven er met het ALSO IoT platform naar om IoT toegankelijker te maken – een commodity – zodat IoT-projecten snel werkelijkheid kunnen worden. Wij zorgen voor de technologie, zodat onze klanten zich kunnen richten op proces- en productinnovatie. Met het verplichte thuiswerken en daardoor een beperkt aantal mensen dat op kantoor aanwezig is hebben wij bij ALSO Nederland deze SafeSpace+ oplossing ook zelf geïmplementeerd. Het is zeer waardevol om mensen goed te kunnen verspreiden over de beschikbare werkplekken en te tellen hoeveel mensen er totaal aanwezig zijn of gereserveerd hebben.” zegt Marc Nijhof, Chief Customer Officer bij ALSO Nederland.

“SafeSpace+ is slechts één van onze IoT-oplossingen. We zullen de komende maanden en jaren voortdurend nieuwe oplossingen op de markt brengen,” voegt Barend Helderman, Senior Accountmanager IoT bij ALSO, toe. Andere IoT oplossingen beschikbaar bij ALSO:

Workplace+ : Een IoT oplossing ontworpen om de productiviteit te maximaliseren en de kosten van werkplekken te minimaliseren. De gegenereerde data kan gebruikt worden om slimmere beslissingen te nemen en de omgeving, grootte en veiligheid van een kantoor te verbeteren. Meer info op https://www.allthingstalk.com/workplaceplus.

Asset Tracking+: Een IoT oplossing die je in staat stelt om waardevolle objecten en goederen te lokaliseren en te volgen tijdens hun verplaatsingen. ALSO biedt samen met de Safespace+ sensoren toegang tot een zogenaamd Low Power Wide Area Netwerk (LPWAN) gebaseerd op het LTE-M protocol en enkele nuttige toepassingen die geofencing en toegang tot historische locatie data bieden. Meer info op https://www.allthingstalk.com/assettracking.

Partner+: ALSO heeft een duidelijk engagement naar zijn partners in de uitbouw van zijn IoT strategie en wil in deze fase de opgebouwde IoT expertise delen met resellers en partners.  Het Partner+ training programma zorgt ervoor dat bestaande en nieuwe ALSO partners toegang krijgen tot deze kennis, en dit gespreid over 12 sessies van telkens 45 minuten. Registeren kan op https://www.allthingstalk.com/en/partner-plus/training-program.

Het ALSO IoT platform wordt aangeboden als Platform-as-a-Service en kan white label worden aangeboden aan geïnteresseerde channel partners die bij de early adopters van de IoT business willen horen. ALSO begeleidt klanten in elke fase van het IoT-innovatieproces met tools voor het bedenken van ideeën en het maken van snelle prototypes.

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht