Industry Wire

Geplaatst door Dutch Cloud Community

Nieuwe partner Nokia ambieert actieve rol binnen Dutch Cloud Community

Als nieuwe partner van Dutch Cloud Community, de brancheorganisatie voor de Nederlandse cloud- en hostingsector, wil Nokia een belangrijke bijdrage leveren aan de leden en de partners binnen de community. Het grote aantal organisaties binnen deze community en de jarenlange ervaring van Nokia, geven beide partijen een positief gevoel over deze samenwerking.

Nokia heeft in de afgelopen jaren een sterke staat van dienst opgebouwd in de internationale serviceprovider markt met haar eigen cloud- en netwerkoplossingen en AI-as-a-service dienst. Ruud Alaerds, Managing Director Dutch Cloud Community, is daarom zeer tevreden dat Nokia zich als technology partner aansluit: “De kennis die Nokia heeft opgebouwd, nemen zij nu mee naar een sector waar bedrijven vaak op een veel kleinere schaal opereren. We verwachten dan ook dat door deze samenwerking er meer nieuwe en innovatieve oplossingen te zien zullen zijn.

Ook Nokia kijkt uit naar hun partnerschap met Dutch Cloud Community. Mark Vanderhaegen (Webscale Cluster Sales Manager Nokia Benelux): “De Nederlandse markt voor digitale infrastructuur, hosting en cloud groeit ontzettend hard. De Dutch Cloud Community is dé belangenbehartiger voor deze sector. Nokia biedt onder andere IP/optical oplossingen voor datacenters en cloudorganisaties, zodat zij betrouwbare en veilige interconnectie kunnen bieden aan hun klanten.”

Om extra kracht aan de samenwerking toe te voegen, heeft Nokia binnen haar organisatie een team ingericht dat erop gefocust is om samen te werken met de leden en partners van Dutch Cloud Community. Alaerds: “De actieve rol die Nokia wil nemen, vind ik belangrijk omdat zij zo een goede relatie met deze sector op kunnen bouwen.” Vanderhaegen blikt ook alvast vooruit op het partnerschap. “We kijken er onder andere naar uit om onze bijdrage te leveren aan events en andere uitingen van de Dutch Cloud Community, zodat we de community nog beter van dienst kunnen zijn.”

Over Dutch Cloud Community

Dutch Cloud Community is de brancheorganisatie voor de hosting, cloud, VOIP en MSP service providers actief op de Nederlandse markt en in 2021 geboren uit de fusie van ISPConnect en DHPA, de twee brancheorganisaties van de sector. Wij zijn een alliantie van meer dan honderd prominente bedrijven die de digitale infrastructuursector vertegenwoordigen.

Onze missie is het scheppen van de randvoorwaarden voor een gezonde Nederlandse hosting-, cloud- en internetsector en bijdragen aan een open, veilig en vrij internet. Dutch Cloud Community kent circa 100 aangesloten bedrijven uit de cloud en hosting sector en heeft ook circa 30 aangesloten partners die gespecialiseerd zijn in deze wereld op grond van hun technologie aanbod of hun business skills.

 

 

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht