Industry Wire

Geplaatst door LangWatch

NIEUWE STARTUP, LANGWATCH, LANCEERT STERK GEWILDE KWALITEITSCONTROLE VOOR GENERATIEVE AI OPLOSSINGEN

AMSTERDAM, NL – 24 APR: Een nieuw in Amsterdam gevestigd AI Quality Control & Analytics start-up, LangWatch, is vandaag gelanceerd om de kwaliteit van generatieve AI-tools te verbeteren. Na de investering vanuit Antler, ’s werelds meest actieve investeerder voor ‘early-startups, heeft LangWatch onlangs een extra investering ontvangen vanuit Rabobank Innovatie om bedrijven te helpen hun AI-techstack op te bouwen.

Bedrijven over de hele wereld investeren in nieuwe oplossingen in AI, maar lopen risico voor de gevaren van AI.

Na veelbesproken gevallen van vloekende chatbots en gebruikers die AI manipuleren om een auto te kopen voor $1, is het duidelijk dat er dringend meer controle nodig is om misbruik van nieuwe AI-oplossingen en schade aan de merkreputatie te voorkomen.

LangWatch.ai – Safety first!

LangWatch, dat recent een investering heeft opgehaald bij Antler en de Rabobank, analyseert AI-oplossingen, evalueert de kwaliteit, voorkomt AI-risico’s en helpt bedrijven hun producten te lanceren en continue te verbeteren.

LangWatch is ontwikkeld omdat traditionele analytics-tools niet zijn uitgerust om nieuwe complexe Large Language Models te analyseren. Met realtime inzichten helpt LangWatch bedrijven die GenAI-oplossingen ontwikkelen om gebruikersfeedback, conversie, kwaliteit van de output en gaten in de data te identificeren.

Het resultaat is dat LangWatch off-topic gesprekken, het lekken van gevoelige (persoonlijke, bedrijfs) gegevens en merkreputatieschade voor bedrijven kan voorkomen.

RJ Schuurs, partner bij Antler, vertelt: “AI zal een transformerende impact hebben op het bedrijfsleven, de samenleving en de economie. Echter, dit is nog steeds een zeer nieuwe technologie en er zijn grote risico’s voor nieuwe AI-gedreven tools op het gebied van kwaliteit en het potentieel voor misbruik. LangWatch brengt orde in deze chaos en zal bedrijven gemoedsrust geven bij het lanceren van nieuwe AI-producten. We zijn blij om LangWatch vanaf dag nul te hebben ondersteund en hebben alle vertrouwen in het toekomstige succes van het team.”

Zeer gekwalificeerd oprichters

De oprichters van LangWatch, Rogerio Chaves en Manouk Draisma, leerden elkaar kennen tijdens een Antler-programma in Amsterdam. Ze brengen samen meer dan 25 jaar ervaring in de software-industrie mee, werkzaam bij bedrijven als Booking.com & Lightspeed.

Rogerio brengt grote expertise in engineering en productontwikkeling naar het LangWatch-team, terwijl Manouk veel ervaring meebrengt vanuit commerciële rollen, het bouwen van teams bij zowel startups als beursgenoteerde bedrijven.

Manouk Draisma, medeoprichter en CEO, zegt: “Een veelheid aan bedrijven bevindt zich in een experimenterende fase rondom AI, verschillende kleine producten testen met een kleine groep gebruikers. Echter, de sprong naar volledige productie wordt met aarzeling tegemoet gezien. De anticipatie op het navigeren van hallucinaties, veiligheidsproblemen en potentiële merkschade bij het blootstellen van hun AI-oplossingen aan een breder publiek houdt hen tegen om het ware potentieel van generatieve AI te ontketenen. LangWatch lost die problemen op met inzichten en zal bedrijven in staat stellen AI te in te zetten om hun producten en diensten te verbeteren.”

Rogerio Chaves, medeoprichter en CTO, zegt: “Ik zag dit probleem met eigen ogen toen we een AI-Travelagent lanceerden bij Booking.com. Het was erg moeilijk om te begrijpen hoe mensen het product gebruikten, het analyseren ervan was een zeer handmatige taak en de GenAI-agent moest worden beperkt vanwege zorgen over veiligheid en hallucinaties, waardoor de capaciteiten werden verminderd.”

LangWatch is nu beschikbaar voor bedrijven die bouwen aan de volgende generatie Generatieve AI.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht