Industry Wire

Geplaatst door First Monkey Media

Nieuwe uitgeverij First Monkey Media biedt luisterboeken als iPhone App, mp3-download en cd

Vandaag verschijnt bij uitgeverij First Monkey Media het luisterboek Meneer en mevrouw zijn gek van Yvonne Keuls,  ingesproken door Yvonne Keuls zelf. Uniek is dat het boek op 3 verschillende media zal worden uitgebracht: op CD (mp3 CD) bij alle reguliere verkoopkanalen (off/online bij boekhandel, warenhuis, bibliotheek), als download via de site van verschillende downloadportals en via de site van First Monkey, maar zal ook tegelijkertijd verschijnen als iPhone / iPad  App.

In Meneer en mevrouw zijn gek neemt zij haar lezers mee naar een wereld die naar haar gevoel ‘echt’ is: ‘niemand houdt de schijn op, iedereen is wat hij is en dat noemen ze dan gek.’ Een boek dat je daadwerkelijk aan het denken zet, wie is er nu gek? Zij die daar opgesloten zitten of wij die hier vrij rondlopen in een even zo gekke maatschappij.

Yvonne Keuls verbleef om een boek te kunnen schrijven over het leven van de psychiatrische patiënt een jaar lang in diverse psychiatrische inrichtingen. Zij ontmoette daar mensen die haar inspireerden tot haar personages Ida Been, Winnie, Appie, Lydia, Maurice W., mevrouw Einstein e.a. Omdat ze echter de meeste tijd doorbracht in het Psychiatrisch Centrum Bloemendaal te Loosduinen, besloot zij al haar personages daar onder te brengen. Het boek is onlangs weer opnieuw uitgebracht door AmboAnthos. Het boek is eerder ook al als theatervoorstelling verschenen en zal in 2012 ook worden verfilmd. Miriam Kruishoop (Elle vive, Unter den palmen) neemt het scenario en de regie voor haar rekening. De film wordt geproduceerd door Fu Works (Oorlogswinter, Zwartboek, Alles is liefde).

Luisterboek
Het luisterboek wordt ingesproken door Yvonne Keuls zelf en heeft een uiteindelijke speelduur van bijna 11 uur. Uniek is dat het boek op 3 verschillende media zal worden uitgebracht: op CD (een mp3 CD) bij alle reguliere verkoopkanalen (off/online bij boekhandel, warenhuis, bibliotheek), als download via de site van verschillende downloadportals die zijn aangesloten op digitale distributeur Luisterhuis (waaronder de site van First Monkey zelf en de bekende webshop Luisterrijk), maar zal ook tegelijkertijd verschijnen als App die rechtstreeks op iPhone en iPad geïnstalleerd kan worden. Bas Kayzer, uitgever bij First Monkey Media: ‘First Monkey Media is in de eerste plaats een uitgever van luisterboeken, maar onze ambities gaan verder. Crossmediaal en daarbuiten, van luisterboeken tot boeken, van fictie tot non-fictie, van fysiek tot digitaal. Bij elke uitgave denken we breder dan alleen het fysieke product. De gelijktijdige introductie van verschillende formats speelt daarbij een belangrijke rol.’

Yvonne Keuls
Al veertig jaar lang is Yvonne Keuls een veel gelezen en geprezen auteur. Ze schreef onder andere Het verrotte leven van Floortje Bloem en De moeder van David S. Dit laatste boek is in meer dan 14 landen in vertaling verschenen. Andere titels zijn o.a. de roman Mevrouw mijn moeder en Madam K – van Indisch Kind tot Haagse dame dat direct na verschijnen een bestseller werd. Ook speelde ze zelf in verschillende theatervoorstellingen. Er zijn ca 10 luisterboeken van haar beschikbaar.

Over First Monkey
First Monkey Media (www.firstmonkey.nl/) is een nieuwe uitgeverij met een aantal nieuwe titels en een aantal titels die zijn overgenomen van bestaande luisterboekenuitgeverijen. Het fonds omvat meer dan 50 titels van bekende Nederlandse auteurs. Een spraakmakende, creatieve en innovatieve uitgever, die niet alleen uitbrengt wat al op de plank ligt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas Kayzer (06-51069100, info@firstmonkeymedia.com).

Over Luisterhuis / Luisterrijk
Luisterhuis (www.luisterhuis.nl) is de digitale distributieafdeling van downloadshop Luisterrijk en biedt het grootste aanbod mp3 luisterboeken-downloads voor webshops in Nederland en Vlaanderen. Luisterhuis levert meer dan 1200 luisterboeken als legale mp3-download, met prijzen die gemiddeld 20% lager zijn dan de cd-versies, en levert aan aan webshops als Luisterrijk, Van Stockum en www.e-boek.org. Consumenten kunnen de luisterboeken (na elektronische betaling) direct downloaden en ze vervolgens beluisteren, overzetten op een iPod, iPhone, iPad of andere mp3-speler of branden op cd. Er is een breed aanbod van luisterboeken beschikbaar, variërend van literatuur tot hoorcolleges, van audiotours tot managementboeken en van kinderboeken tot thrillers in verschillende talen, waaronder het Nederlands, Vlaams, Fries, Engels, Duits en streekdialecten.

Luisterrijk heeft contracten met vrijwel alle uitgevers in Nederland en Vlaanderen, waaronder First Monkey Media. Luisterrijk is partner in de organisatie van de Week van het Luisterboek, die in 2011 voor de zesde keer gehouden wordt van 15 t/m 26 juni, zie www.weekvanhetluisterboek.nl/ .

Voor meer informatie over Luisterhuis en Luisterrijk kunt u contact opnemen met Huub van de Pol (06-51701400, huub@luisterrijk.nl).

Meer info
Titel: Meneer en mevrouw zijn gek
Geschreven en ingesproken door Yvonne Keuls
Speelduur ca 11 uur

CD € 16,95 (ISBN 9789077727300)
MP3 download € 12,50 (ISBN 9789077727409)
iOS App (iPhone/iPad) € 8,95

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht