Industry Wire

Geplaatst door AI-hub Noord-Nederland

Noordelijke bedrijven steeds meer op zoek naar integratie van AI

Meer dan 300 ondernemers uit de regio Groningen komen donderdag 28 september samen op Hét AI-Congres van het Noorden, op zoek naar manieren om deze revolutionaire technologie te integreren in hun dagelijkse werkzaamheden. Dit is het tweede jaar dat het evenement zal plaatsvinden, en wederom is het evenement volledig uitverkocht. Helaas met lange wachtlijsten voor velen die nog hopen op een kans om er bij te mogen zijn. Degenen die er wel in geslaagd zijn om op tijd een ticket te bemachtigen hebben een mooie dag voor de boeg. Het programma bestaat uit lezingen van topsprekers over dringende AI kwesties, netwerken met AI experts en de mogelijkheid om inspiratie op te doen door presentatie van diverse AI use cases.

Volgens de organisatoren, AI-hub Noord-Nederland, staat dit jaar ethiek en verantwoordelijkheid centraal, onder het motto “AI met gezond verstand”. Het congres van 2023 wordt gehouden in samenwerking met het ELSA AI Lab, dat zich richt op het ontwikkelen en implementeren van mensgerichte AI. Kees van der Klauw, hoofd van de Nederlandse AI Coalitie, zal het evenement openen. De coalitie is een publiek-private samenwerking waarin overheden, bedrijven, onderzoeksinstellingen en het maatschappelijk middenveld samenwerken om ontwikkeling en initiatieven op het gebied van Kunstmatige Intelligentie te stimuleren.

“Het evenement is belangrijk voor veel organisaties in het Noorden die voor dezelfde problemen staan: de organisatie naar een hoger niveau tillen, energiekosten verlagen, het werk gedaan krijgen met minder werknemers in verband met krapte op de arbeidsmarkt en innovaties snel implementeren. Kunnen ze AI oplossingen gebruiken in deze processen? Het antwoord is in veel gevallen ja. Op het congres helpen we mensen met elkaar in contact te komen via een matching app. Zo kunnen bezoekers de juiste aanbieders van AI oplossingen en expertise ontmoeten, of andere organisaties die de technologie al gebruiken in hun processen en hen als rolmodel kunnen inspireren”, aldus Yvonne Kooi, programma manager van de AI Coalitie Noord-Nederland.

Noordelijke AI experts willen misverstanden over de technologie ook ophelderen en laten zien dat het voor iedereen toe te passen is en een verschil kan maken. “We hebben te maken met veel organisaties die denken dat AI onbereikbaar is, dat het alleen is weggelegd voor de grote multinationals. Uit de vele gesprekken die we voeren en projecten die we doen, weten we heel goed dat dit niet het geval is. En dat is precies waarom we aanwezig zullen zijn op het congres, om inzicht te geven in hoe AI waarde kan brengen voor elke organisatie. Door processen, doelen, uitdagingen en bestaande kennis binnen het bedrijf in kaart te brengen, kunnen wij vrij gemakkelijk praktische use cases presenteren en mogelijkheden verkennen. De impact die AI kan maken is echt eye-opening”, onthult Menno Fokkema, managing director bij DataNorth, een AI adviesbureau uit Groningen.

Het congres wordt gehouden in het Groningen Forum, met een programma dat de hele dag beslaat.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht