Industry Wire

Geplaatst door Nord Security

Nord Security verdubbelt zijn waardering na een investeringsronde geleid door Warburg Pincus, een internationale investeerder

Nord Security is het moederbedrijf van wereldberoemde privacy- en digitale beveiligingsprogramma’s zoals NordVPN, NordPass en NordLayer
Samen met Surfshark, een cybersecuritybedrijf voor consumenten, vormt Nord Security een groep die nu meer dan 2000 werknemers heeft en miljoenen gebruikers wereldwijd
De financieringsronde getuigt van de uitstekende prestaties van het bedrijf, vooral in het huidige macro-economische en investeringsklimaat

Nord Security, wereldwijde marktleider op het gebied van online privacy- en beveiligingsoplossingen, heeft een financieringsronde van $ 100 miljoen aangekondigd bij Warburg Pincus, een toonaangevende internationale investeerder. Andere investeerders die deelnemen aan de ronde zijn onder andere Novator Ventures en Burda Principal Investments. De investering zal worden gebruikt om het productaanbod van Nord Security uit te breiden en de groei te versnellen door middel van strategische fusies en overnames, waardoor het bedrijf de beveiliging voor consumenten en zakelijke klanten nog verder kan verbeteren. Nord Security heeft een kantoor in Nederland.

In april 2022 haalde Nord Security 100 miljoen dollar op in zijn eerste externe investeringsronde, met een waardering van 1,6 miljard dollar. Door zich te richten op voortdurende groei en het ophalen van nieuwe investeringen, verdubbelde Nord Security zijn waardering tot $ 3 miljard in iets meer dan een jaar tijd.

Nord Security heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop consumenten tegen digitale beveiliging aankijken en ermee omgaan. Door een allesomvattende tool te ontwikkelen die het online verkeer van gebruikers beschermt, waarschuwingen geeft in het geval van datalekken, de aanwezigheid van malware in downloads bestrijdt en het verwijderen van gegevens uit databases van datahandelaren vergemakkelijkt, heeft Nord Security de normen van de industrie onmiskenbaar verhoogd.
Men schat dat de omvang van de wereldwijde cybersecuritymarkt tot 538,3 miljard dollar groeit in 2030. In een wereld waarin cyberdreigingen zowel in complexiteit als frequentie toenemen, zijn duurzame groei en preventieve beveiligingsmaatregelen van cruciaal belang.

Nord Security, wiens productsuite de grootste en populairste VPN-dienst ter wereld omvat — NordVPN, password manager NordPass, beveiligingssoftware voor netwerktoegang voor bedrijven NordLayer en versleutelde cloudopslag NordLocker, was al meer dan tien jaar bootstrapped voordat het zijn eerste investering van buitenaf binnenhaalde. Het was in staat om een duurzaam bedrijfsmodel te gebruiken om een gediversifieerde inkomstenstroom op te bouwen met een wereldwijde gebruikersbasis en om veerkracht te ontwikkelen tegen de turbulentie op de financiële en durfkapitaalmarkten waar startup-ecosystemen over de hele wereld mee te maken hebben.

Nord Security werd in 2012 in Litouwen opgericht door medeoprichters en co-CEO’s Tom Okman en Eimantas Sabaliauskas. Het was hun missie om tools voor internetbeveiliging en privacy te creëren die voor iedereen makkelijk toegankelijk waren. Vandaag de dag vertrouwen miljoenen consumenten over de hele wereld en een groot aantal bedrijven op de productsuite van Nord Security. Nord Security is actief in meer dan 20 markten en heeft wereldwijd ongeveer 2000 professionals in dienst.

Warburg Pincus heeft sinds de oprichting meer dan 22 miljard dollar geïnvesteerd in technologiebedrijven en is een van de meest actieve investeerders in de techindustrie en cloudgebaseerde platforms. Belangrijke investeringen zijn onder andere Avalara, Infoblox, NEOGOV en Salsify. Een van de belangrijkste aandachtsgebieden van de firma is het ondersteunen van groeibedrijven in de cybersecuritysector, met investeringen in Aura, Bitsight, Contrast Security, Crowdstrike, eSentire en Zimperium.

Tom Okman, co-CEO en medeoprichter van Nord Security, zegt:

“Dankzij het vertrouwen van onze gebruikers kunnen we al meer dan tien jaar een duurzame en winstgevende koers aanhouden. In een markt die zo verzadigd is als die van cybersecurity, is het niet genoeg om geavanceerde beveiligings- en privacyoplossingen te bieden. Ze moeten ook intuïtief zijn voor zowel professionele als gewone gebruikers. We zijn Warburg Pincus dankbaar voor het delen van dit vertrouwen en onze visie op de toekomst van het internet. We zullen blijven inspelen op de behoeften van onze gebruikers door toonaangevende innovatieve functies, informatieve marketing en een holistische benadering van de cybersecuritybehoeften van consumenten en bedrijven te bieden. De nieuwe financieringsronde, samen met de ervaring en knowhow van onze investeerders, geeft ons een nog sterkere positie om de naam Nord synoniem te maken met online privacy en veiligheid.”

Eimantas Sabaliauskas, co-CEO en medeoprichter van Nord Security, zegt:

“Moderne cybersecurity vereist baanbrekende innovaties, en dit is waar onze getalenteerde professionals Nord Security mee onderscheiden. Door de jaren heen hebben we ons gericht op het stimuleren van een community waar experts welkom zijn en in staat worden gesteld om het internet radicaal te verbeteren. De Nord-community bestaat uit mensen uit alle hoeken van de wereld die samenwerken om ervoor te zorgen dat onze gebruikers elke dag veiliger online kunnen zijn. En we geloven dat er veel mensen zijn die ons doel en onze missie delen”.

–[END]–

Over Nord Security

Nord Security, opgericht in 2012, is de thuisbasis van geavanceerde beveiligingsoplossingen die de waarden van Nord delen, waaronder ’s werelds meest geavanceerde VPN-dienst NordVPN, moderne password manager NordPass, versleutelde cloudopslag NordLocker en geavanceerde oplossing voor netwerktoegangsbeveiliging NordLayer. Samen met Surfshark, een cybersecuritybedrijf voor consumenten, vormt Nord Security een groep met meer dan 2000 werknemers en miljoenen gebruikers wereldwijd. Meer informatie: nordsecurity.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht