Industry Wire

Geplaatst door Nxchange

Notering Dappre bij Nxchange

Amsterdam, 27 november 2019 – Vandaag kondigt Nxchange een volgende notering aan op haar handelsplatform. Door de uitgifte van nieuwe certificaten van aandelen wil Dappre financiering zeker stellen voor de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten in de app en uitbreiding van het palet aan diensten, met als doel om nieuwe verdienmodellen te realiseren. Daarnaast heeft Dappre ambitieuze groeiplannen en wil zij haar aanbod verder uitrollen in Europa. De emissie bedraagt een uitgifte van maximaal 100.000 nieuwe certificaten van aandelen. De uitgifteprijs is EUR 15 per certificaat. Inschrijven is mogelijk vanaf 28 november tot en met 15 januari via de website van Nxchange.

Dappre B.V. bestaat sinds 2018 en heeft een systeem ontwikkeld, bestaande uit de Dappre app en een achterliggend netwerk van Dappre services, waarmee consumenten en bedrijven op een betrouwbare en veilige manier een 1-op-1 verbinding met elkaar kunnen opbouwen, zonder hierbij persoonsgegevens te hoeven uitwisselen. Daarmee draagt Dappre bij aan het terugbrengen van het vertrouwen in de digitale wereld door mensen naast ‘gemak en voordeel’ van klanten- en cadeaukaarten hen ook controle te geven over hun persoonlijke gegevens.

Marcel van Galen, oprichter van Dappre, ziet het gebruik van de gratis Dappre app snel toenemen, juist omdat Dappre de privacy van de gebruikers respecteert: “Consumenten gebruiken Dappre graag omdat ze het gemak en het voordeel ervaren van het digitaliseren van klanten- en cadeaukaarten, waarbij deze kaarten ‘slim’ worden gemaakt: ze worden verrijkt met o.a. actueel saldo, transactiehistorie, besteedpunten (online en offline) en relevante aanbiedingen. Voor bedrijven biedt Dappre de kans op nieuwe en loyale klanten tegen lagere kosten.”

Dappre heeft hiermee een oplossing gevonden om gebruikers conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) alle voordelen te bieden van de bundeling en het gebruik van klanten- en cadeaukaarten, zonder dat de gebruiker verplicht wordt persoonsgegevens te verstrekken. Met andere woorden: Dappre stelt in haar bedrijfsmodel de consument centraal en wil niet de zoveelste app introduceren waarbij klanten het product zijn en de klantgegevens vercommercialiseerd worden. Door het gebruik van Dappre verkrijgen consumenten controle over hun gegevens. Dappre onderneemt vanuit een maatschappelijke missie en combineert ‘social impact’ met een gezond verdienmodel.

“We zien belangrijke groeimogelijkheden voor ons bedrijf en hebben voor de financiering daarvan kapitaal nodig” aldus Marcel van Galen. “Het Nxchange platform leent zich hier uitstekend voor. Het gereglementeerde karakter maakt het voor zowel particuliere als voor institutionele partijen mogelijk om te investeren. Met de opbrengst van de emissie zullen de functionaliteiten in de app worden uitgebreid en de uitrol in Europa worden voorbereid”.

Geïnteresseerde beleggers kunnen investeren vanaf EUR 450,-. De uitgifte prijs ligt op EUR 15 per certificaat. Inschrijven is mogelijk vanaf 27 november tot en met 15 januari via de website en app van Dapper en Nxchange. Na het bereiken van het doelbedrag van EUR 1.500.000 zal de emissie gesloten worden, waarna de certificaten van aandelen aan beleggers zullen worden toegewezen.

***Einde***

Noot voor de redactie

Over Nxchange

Nxchange is de eerste volledig gereguleerde Stock Exchange-as-a-Service die kan worden gebruikt door bedrijven en financiële dienstverleners voor het uitgeven en verhandelen van effecten vanuit hun eigen webomgeving. Door gebruik te maken van het Nxchange-platform kunnen bedrijven en financiële dienstverleners binnen hun eigen communities direct kapitaal aantrekken en beleggers de mogelijkheid bieden om effecten te verhandelen op de secundaire markt van Nxchange. Nxchange heeft sinds 2016 een vergunning als gereguleerde markt en ontving in 2018 haar MTF-vergunning, beide uitgegeven door het Nederlandse ministerie van Financiën.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht