Industry Wire

Geplaatst door Nowi

Nowi wint de University Start-up World Cup

Kopenhagen, 24-10-2016  – Het Nederlandse Nowi is de winnaar van de University Start-up World Cup voor Internet of Things innovaties. De University Start-up World Cup wordt elk jaar in Kopenhagen georganiseerd door Venture Cup, waarbij 50 van de beste jonge technologie bedrijven uit de wereld worden uitgenodigd.

Nowi

Nowi maakt klimaat sensoren die hun voeding halen uit ‘gewone’ WIFI signalen. De WIFI wordt omgezet naar stroom en gebruikt als energiebron voor de sensoren. “Het grote voordeel is dat de Nowi sensoren op deze manier een veel langere levensduur hebben” aldus Simon van der Jagt, CEO van Nowi Energy. “Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar bespaart ook enorm in de onderhoudskosten. Energie voorziening van sensoren is echt een probleem in de markt, met deze duurzame oplossing lossen we dat op”

Nowi is een startup voortgekomen uit de TU Delft en maakt deel uit van het Incubatie Programma van tech incubator YES!Delft.

“Met het winnen van deze prijs krijgt Nowi toegang tot een groot netwerk van ondernemers en extra financiële middelen. Dit is een hele mooie stap in de ontwikkeling richting een product versie die klaar is voor de markt.” Voegt van der Jagt er aan toe.

De startup is momenteel op zoek naar bedrijven voor een pilot om hun temperatuursensoren te testen en naar een extra investering om de laatste stap te zetten naar een product versie die op de markt gebracht kan worden.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht