Industry Wire

Geplaatst door Nuki

Nuki Smart Lock 2.0 wint Red Dot award voor uitzonderlijk design

De Red Dot Jury heeft haar besluit genomen: Nuki Smart Lock 2.0 wint de Red Dot Award: Product Design 2020, voor zijn uitzonderlijk design. Dit betekent dat Nuki en EOOS één van de winnaars zijn van ’s werelds meest gerenommeerde ontwerpwedstrijd. Tijdens een intensief evaluatieproces hebben de Red Dot Award juryleden zich gericht op criteria als de mate van innovatie, functionaliteit, kwaliteit, duurzaamheid en ergonomie. Het Smart Lock 2.0 maakte niet alleen indruk met zijn esthetiek, maar ook de onvergelijkbare functionaliteit.

Amsterdam, 2 april – Nuki Home Solutions heeft de award voor uitzonderlijk design gewonnen bij de Red Dot Awards. Zij kregen deze award voor het Smart Lock 2.0 dat in samenwerking met het Weense ontwerpbureau EOOS is ontwikkeld. Volgens de jury hebben de winnaars bewezen dat ze uitstekende producten hebben gemaakt die het winnen van een prijs waard zijn. Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van Red Dot: “De producten hebben de jury overtuigd, niet alleen door hun esthetiek, maar ook door hun onvergelijkbare functionaliteit. Met hun ontwerpen zetten de prijswinnaars een nieuwe standaard in hun branche”.

Poëtisch ontwerp beloond.

Het credo van het Smart Lock 2.0 is: Slim, eenvoudig & veilig. Dit credo slaat ook op het design legt Jürgen Pansy, Head of Product bij Nuki, uit: “Een product is altijd het beste als het een geweldig design en functionaliteit combineert. Voor mij is een goed productontwerp zichtbaar wanneer de klant het product graag en veelvuldig gebruikt. Het moet leuk zijn om met het product om te gaan.

Het belangrijkste onderdeel in het ontwerp van het Nuki Smart Lock 2.0 is een parelmoer-gestraalde aluminium-cilinder, die de optische uitbreiding is van de al bestaande cilinder. Aan de voorzijde van de cilinder zit een knop, die omgeven is door een LED-cirkel. De combinatie van aluminium als materiaalkeuze en de heldere en koele kleurtemperatuur die door de verlichte LED-cirkel wordt gecreëerd, resulteert in een uniek ontwerp, dat zichtbaarheid geeft aan de perfectie en hoge kwaliteitsstandaarden waar Nuki en EOOS voor staan. Harald Gründl, ontwerper bij EOOS: “Voor ons moet een goed productontwerp poëtisch zijn. Het slimme slot slaat een brug tussen de analoge en de digitale wereld. Mensen worden vaak heen en weer geslingerd tussen het analoge en het digitale en dat overwinnen we met de Nuki Smart Lock 2.0, omdat die de interactie tussen deze twee werelden tot stand brengt.

Nuki Smart Lock 2.0 in tentoonstellingen, online en in het jaarboek

Op 22 juni 2020 wordt het slimme slot toegevoegd aan de tentoonstelling “Design on Stage” in het Red Dot Design Museum Essen, waar alle bekroonde producten te zien zijn. Het museum wordt daarmee een hotspot voor best-in-class industrieel design. Vanaf die datum zal het winnende product van Nuki ook worden gepresenteerd in de online tentoonstelling op de Red Dot-website. Het Red Dot Design Jaarboek 2020/2021 verschijnt in juli 2020. Meer informatie over het ontwerp vindt u hier.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht