Industry Wire

Geplaatst door Okta

Okta lanceert twee nieuwe cloud innovaties

Amsterdam, 10 november 2022 – Okta, de toonaangevende onafhankelijke identity provider, heeft gisteren twee nieuwe innovaties geïntroduceerd tijdens zijn 10e jaarlijkse conferentie, Oktane22. Het betreft de vernieuwde Okta Workforce Identity Cloud, uitgerust met nieuwe anti-phishing onderdelen, passkey management en meer. Bovendien lanceerde Okta de geheel nieuwe Customer Identity Cloud, waarmee app-bouwers in een mum van tijd hun apps kunnen uitrusten met geavanceerde beveiligingsoplossingen. De twee cloud omgevingen zijn eenvoudig te implementeren en aanpasbaar, en helpen organisaties om gebruikers(accounts), zowel binnen als buiten de organisatie, effectiever en veiliger te beheren.

“Het is onze visie om iedereen in staat te stellen elke technologie veilig te gebruiken. Die visie is verankerd in ons overkoepelende doel om ervoor te zorgen dat identiteit aan de persoon of organisatie toebehoort,” stelt Todd McKinnon, CEO en medeoprichter van Okta. “Wanneer organisaties en de mensen daarbinnen hun identiteit kunnen beheren, vormt dat de katalysator om organisaties te laten groeien, doelen te bereiken, en het personeel en klantenbestand te beschermen. Dit was het doel van onze tiende Oktane: het schetsen van onze visie en oplossingen die de kracht van identiteit in de handen van organisaties leggen – en dat begint met de onthulling van onze twee clouds.”

Okta Workforce Identity Cloud

De Workforce Identity Cloud brengt de bestaande oplossingen van de identity markt samen in een samenhangend aanbod dat identiteit verandert in een waardevolle asset voor ondernemingen. Zo kunnen organisaties niet alleen hun medewerkers, maar ook samenwerkingspartners, klanten en andere derde partijen een veilige en efficiënte werkomgeving bieden. De belangrijkste kenmerken van de Workforce Identity Cloud zijn:

 • Advanced Phishing-Resistant Access Capabilities for FastPass: biedt anti-phishing factoren voor alle beheerde en onbeheerde apparaten in MacOS, Windows en Android-besturingssystemen.

 • WebAuthn Allow List: zorgt ervoor dat ondernemingen de WebAuthn-registratie kunnen vergrendelen met hardwaresleutels die door een specifieke organisatie zijn uitgegeven om phishing pogingen te voorkomen.

 • Passkey Management: voorkomt dat gebruikers zich aanmelden met een multi-device FIDO credential zoals passkeys, waardoor potentiële risico’s van toegang tot gevoelige applicaties op onbeheerde en onbeveiligde apparaten kan worden voorkomen.

 • New Enhanced Security Checks for Unmanaged Devices: geeft beveiligingsteams dieper inzicht in de apparaten die proberen toegang te krijgen tot hun applicaties en gegevens, waardoor de zero trust-beveiligingsinitiatieven van organisaties over het gehele personeelsbestand en de supply chain uitgerold kunnen worden.

De nieuwe toepassingen die Okta heeft toegevoegd aan de Workforce Identity Cloud zijn:

 • Credential Vaulting: biedt credential vaulting en rotatie van lokale gebruikersaccounts en door mensen beheerde gedeelde geheimen, en zal just-in-time (JIT) toegangsverzoeken en goedkeuringsworkflows bieden voor zowel menselijke als machine- en applicatiegebruikers, waardoor onnodige permanente machtigingen overbodig worden.

 • Privileged Governance and Compliance: genereert rapporten over privileged access en extra mogelijkheden voor sessiebeheer, waardoor een controlespoor ontstaat om ongewenst gedrag op te sporen en te voorkomen, en compliance aan te tonen.

 • Modern Infrastructure Access Management: biedt toegangsbeheer zonder wachtwoord met op efemere certificaten gebaseerde autorisatie voor moderne infrastructuur, waaronder Kubernetes-, Linux- en Windows-servers.

Okta Customer Identity Cloud

Okta’s nieuwe Customer Identity Cloud, mogelijk gemaakt door Auth0, maakt het mogelijk om de algehele ervaring te verbeteren en klanten tegelijkertijd te beveiligen, terwijl app-bouwers zich kunnen richten op wat het belangrijkst is – innoveren voor hun klanten. Daarbij maakt Okta onderscheid tussen een Customer Identity Cloud voor consumenten apps en voor SaaS apps.

De belangrijkste kenmerken van de Okta Customer Identity Cloud voor consumenten apps zijn onder meer:

 • Passkeys Support: passkeys zijn een vervanging voor wachtwoorden die het voor gebruikers sneller en makkelijker maken om zich aan te melden bij apps en websites op elk apparaat. App-bouwers kunnen passkeys inschakelen via een toggle in Okta’s dashboard, zonder hun code te veranderen.

 • Security Center: Security Center maakt gebruik van Okta’s uitgebreide dreigingsinzichten uit miljarden authenticaties om een enkele bron van waarheid te creëren voor beveiligingsteams om in real-time te monitoren, verdachte activiteiten te detecteren en erop te reageren.

 • Okta Workforce Enterprise Connection: SaaS app-bouwers kunnen eenvoudig out-of-the-box integraties aanbieden met Okta Workforce Identity Cloud, waardoor eindgebruikers een naadloze en betrouwbare inlogervaring krijgen. Het is inbegrepen bij alle enterprise en B2B self-service plannen zonder extra kosten.

 • Organizations: Organizations stelt SaaS-bedrijven in staat de identiteit van zakelijke klanten te beheren en te modelleren als organisaties, en aangepaste, op organisaties gebaseerde branding en beleidsregels te configureren. Nieuwe ondersteuning voor maximaal twee miljoen organisaties per huurder, twee miljoen leden per organisatie en verbeterde zoekmogelijkheden zijn nu beschikbaar.

Beschikbaarheid

Okta Customer Identity Cloud inclusief de nieuwe use cases voor Consumer Apps en SaaS Apps is vandaag beschikbaar op okta.com/customer-identity/. Voor SaaS apps zijn verbeteringen voor de Okta Workforce Enterprise Connection en Organizations vandaag beschikbaar voor Enterprise en B2B self-service klanten. Nieuwe mogelijkheden voor Consumer Apps zullen eind Q2 2023 beschikbaar zijn, met ondersteuning voor Highly Regulated Identity als Enterprise Add-on.

New Enhanced Security Checks for Unmanaged Devices is nu algemeen beschikbaar via Adaptive MFA. Workflows Security Templates zijn nu algemeen beschikbaar. Passkey Management is momenteel in Early Access en zal beschikbaar zijn via MFA en Adaptive MFA. Okta FastPass met verbeterde anti-phishing toepassingen zal algemeen beschikbaar zijn en WebAuthn Allow List zal in Q1 van 2023 in Early Access zijn via MFA en Adaptive MFA. Workflows Connector Builder zal algemeen beschikbaar zijn in Q1 van 2023. Okta Identity Governance is vandaag algemeen beschikbaar in Noord-Amerika en zal wereldwijd beschikbaar zijn in Q4 van 2022 als een standalone aanbod. Okta Privileged Access zal in Q2 van 2023 in Early Access zijn en algemeen beschikbaar zijn in Q4 van 2023 als apart aanbod.

Alle niet-uitgebrachte producten, functies of functionaliteiten waarnaar wordt verwezen in dit persbericht en die momenteel niet beschikbaar zijn, worden mogelijk niet op tijd of helemaal niet geleverd. Product roadmaps vormen geen verbintenis.

– – –

Over Okta

Okta is een toonaangevende, onafhankelijke identity provider voor organisaties. De Okta Identity Cloud stelt organisaties in staat om de juiste mensen op het juiste moment veilig te verbinden met de juiste technologieën. Met meer dan 7.000 vooraf gedefinieerde integraties met applicaties en infrastructuurleveranciers, kunnen klanten van Okta gemakkelijk en veilig de beste technologieën gebruiken voor hun organisatie. Meer dan 16.400 organisaties, waaronder Just Eat Takeaway.com, Mazars, T-Mobile, Engie, Fedex, Siemens, Slack en Nordstrom, vertrouwen op Okta om de identiteiten van hun medewerkers en klanten te beschermen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht