Industry Wire

Geplaatst door ON2IT

ON2IT lanceert nieuwe diensten om succesvol Zero Trust te implementeren

ON2IT heeft de lancering aan van drie nieuwe diensten aangekondigd: Zero Trust Readiness, Zero Trust Fast Track en Zero Trust Coaching.

De nieuwe ON2IT diensten, gebundeld onder de naam Zero Trust RFC, zijn ontworpen om organisaties te ondersteunen bij het succesvol implementeren van Zero Trust. Steeds meer organisaties zien in dat deze benadering essentieel is om hun gegevens en resources te beschermen tegen geavanceerde aanvallen.

ON2IT ziet dat organisaties uitdagingen tegenkomen bij het omarmen van Zero Trust, vanwege factoren zoals legacy-infrastructuren, complexe omgevingen, culturele veranderingen en de vereiste strikte toegangscontroles.

Dankzij de nieuwe advies- en implementatie diensten van ON2IT krijgen organisaties de begeleiding en training die ze nodig hebben, afhankelijk van hun huidige situatie en einddoelen.

Zero Trust Readiness
Zero Trust Readiness is speciaal ontworpen om organisaties te helpen de kernprincipes en voordelen van Zero Trust te begrijpen, een Zero Trust-strategie te definiëren, de huidige situatie van de organisatie te beoordelen en de juiste Zero Trust roadmap te ontwikkelen.

De dienst begeleidt deelnemers op basis van de drie organisatorische niveaus: strategisch-, management- en operationeel niveau. Tijdens het traject ontdekken deelnemers wat hun organisatie nodig heeft om volledig klaar te zijn voor Zero Trust, waardoor ze inzicht krijgen in de stappen die ze moeten nemen voor een succesvolle uitvoering van de Zero Trust benadering.

Met vragenlijsten op managementniveau en workshops komen volwassenheidsscores tot stand. ON2IT vat de resultaten samen in een gedetailleerd adviesdocument, met daarin een gap-analyse en aanbevelingen op zowel de lange als korte termijn om het Zero Trust model succesvol te implementeren.

Zero Trust Fast Track
Zero Trust Fast Track is ontworpen voor organisaties die snel en efficiënt Zero Trust willen implementeren. De Zero Trust Fast Track omvat vijf opeenvolgende, intensieve dagen waarin ON2IT het personeel op locatie opleidt en uitdaagt om Zero Trust met de ‘vijf stappen methode’, die het NCSC aanbeveelt, te implementeren.

De vijf stappen methode van Zero Trust is een gestructureerde aanpak om het Zero Trust securitymodel te implementeren. Het omvat het definiëren van zogeheten protect surfaces, het in kaart brengen van transactiestromen, het opbouwen van een Zero Trust architectuur, het creëren van een Zero Trust beleid en het monitoren en onderhouden van het netwerk (inclusief XDR).

Met deze snelle aanpak kunnen organisaties in korte tijd operationeel zijn met Zero Trust, waardoor het risico op cyberaanvallen wordt verminderd. Na afronding van de Zero Trust Fast Track zijn volledig gedefinieerde protect surfaces beschikbaar in het ON2IT AUXO™ portaal. Er is ook een high level design (HLD) en een implementatieplan voor deze protect surfaces. Daarnaast levert ON2IT best practices en adviezen voor verbetering.

Zero Trust Coaching
Zero Trust Coaching is een op maat gemaakte dienst, waarbij organisaties doorlopende begeleiding en persoonlijk advies krijgen van ervaren Zero Trust experts.

Deelnemers krijgen persoonlijke ondersteuning bij het implementeren en succesvol onderhouden van een succesvolle Zero Trust strategie. ON2IT specialisten trainen medewerkers gedurende twaalf opeenvolgende maanden op locatie of op afstand.

Net als bij Zero Trust Fast Track, krijgen deelnemers na afronding meerdere volledig gedefinieerde protect surfaces gepresenteerd via het ON2IT AUXO™ portaal. Daarnaast krijgen deelnemers ook een high level design (HLD) en een implementatieplan voor deze protect surfaces. Dit plan wordt aangevuld met best practices en verbeteringsadviezen. Op deze manier kunnen organisaties profiteren van een goed geïmplementeerde Zero Trust aanpak.

“Iedere organisatie is uniek en wordt geconfronteerd met verschillende uitdagingen bij het implementeren van Zero Trust. Het realiseren van een robuustere Zero Trust strategie is daarom niet altijd eenvoudig,” aldus Marcel van Eemeren, CEO van ON2IT. “Met onze nieuwe diensten kunnen we organisaties begeleiden om de Zero Trust strategie te omarmen, op een manier die past bij hun huidige volwassenheidsniveau. We zijn ervan overtuigd dat deze diensten organisaties zullen helpen om de risico’s van cyberaanvallen te minimaliseren.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht