Industry Wire

Geplaatst door Sijperda Verhuur

Onbemande verhuur: Primeur voor Sijperda Verhuur met pay-per-use model

Amsterdam, 30 september 2020 – Alleen per dag huren van gereedschap en bouwmachines is verleden tijd als het aan het Nederlandse Sijperda Verhuur ligt. Samen met fintech startup FINN en Key2Asset introduceren zij pay-per-use; een nieuw business-model voor het huren en verhuren van materiaal. Sijperda is de grootste (zakelijke)verhuurder van bouwmachines en gereedschap in het Noorden van Nederland. Huurders van het bedrijf kunnen nu ook 24/7 via lockers gereedschap en bouwmachines ophalen en inleveren. Technologie in het gereedschap en de lockers berekent het daadwerkelijke gebruik en kosten worden automatisch afgerekend, zonder tussenkomst van personen.

Betalen voor gebruik

Service en kwaliteit staan hoog in het vaandel van Sijperda Verhuur. Door de samenwerking met FINN en Key2Asset is het bedrijf nu in staat een tweede manier van verhuur te introduceren voor klanten die daar behoefte aan hebben. Waar gereedschap meestal per dag gehuurd wordt, kan dat nu ook aan de hand van daadwerkelijk gebruik. Daarnaast verwachten de drie partijen dat het aantal contactmomenten tussen mensen met de nieuwe dienst tot het minimum beperkt.

André Buwalda, Financieel Manager Sijperda Verhuur: “We zijn al 30 jaar lang dé verhuurder voor particulieren en bedrijven in het Noorden van Nederland. En met deze innovatieve stap hopen we nog meer mensen gebruik te kunnen laten maken van ons aanbod. Met dit pay-per-use model zijn we sneller, flexibeler en vooralsnog ook nog eens de enige in de markt die dit aanbiedt. Een uitgelezen kans.

Hoe het werkt

Door middel van een speciaal lockersysteem kan de huurder op elk moment bij Sijperda Verhuur terecht. Een speciale app die is gebouwd door Key2Asset, communiceert met de locker en die registreert de starttijd van de verhuur. Vervolgens schakelt de app met FINN, een fintech startup van ING, op het moment van retourneren. Deze schakeling zorgt ervoor dat er een autonome betaling plaatsvindt.

Arlette van Warmerdam, product lead bij FINN: “Klanten laten betalen voor hun daadwerkelijke gebruik, is wat ons betreft een geweldige manier om te innoveren in deze branche. Wij verwachten dat pay-per-use afrekenmodellen een enorme impact zullen hebben op veel type bedrijven en de hele financiële sector. Betalen voor gebruik is een geweldige manier om concurrentievoordeel te behalen, zoals deze samenwerking laat zien.”

John Versmissen, CEO Giant Leap Technologies en oprichter Key2Asset: “Al ruim 15 jaar ontwikkelen wij slimme oplossingen voor bedrijven die inzicht en controle willen hebben over hun assets. In deze samenwerking laten we de brede inzetbaarheid van ons Key2Asset hardware en platform zien. Van een toegangsbeheersysteem en gebruikers-app tot een dashboard en koppeling met FINN aan toe – we doen als system integrator vaak het hele traject en blijven vervolgens deze dienst verlenen. Dat onderscheidt ons van anderen.

Over Sijperda Verhuur
Sijperda Verhuur heeft in de noordelijke helft van Nederland een toonaangevende positie in de verhuur van gereedschap en bouwmachines voor de bouw, industrie en evenementen. In de dienstverlening wordt het bieden van een totaaloplossing richting zowel de zakelijke klant als de particulier klant centraal gesteld. Sijperda Verhuur is als generieke verhuurder onder andere actief op het vlak van bouwplaatsinrichting, evenementen, accommodaties, afzettingen, verlichting, stroomvoorziening, hoogwerkers, grondbewerking, tuingereedschap, transportmiddelen, sanitaire voorzieningen, klimaatbeheer, steigerbouw, bouw- en personenliften en valbeveiliging.

Over FINN
Fintech startup FINN is in 2017 ontstaan vanuit de ING. Het bedrijf voldoet aan alle eisen die gesteld worden aan transacties en andere bancaire zaken, en maakt autonome betalingen tussen apparaten mogelijk. Dit kan een auto zijn die zelf betaald na het tanken, of een ijskast die een nieuw pak melk besteld. Door het implementeren van een software toolkit maakt FINN het mogelijk om IoT-apparaten via bestaande betaalmogelijkheden, op een veilige manier autonome betalingen te verrichten.

Over Key2Asset
Key2Asset is onderdeel van Giant Leap Technologies BV (est. 2003) en ontwikkelt flexibele and schaalbare ‘smart’ Internet of Things oplossingen. Met innovatieve hardware, het SaaS platform en integratiemogelijkheden wordt altijd de beste oplossing gekozen waarbij gekeken wordt naar wat er nu en in de toekomst nodig is en rekening gehouden met het beschikbare budget.
Van toegangsbeheer tot asset tracking en het uitlezen van sensoren, alles wordt opgeslagen en altijd inzichtelijk via overzichtelijke dashboards. Key2Asset biedt 100+ klanten oplossingen binnen industrie, verhuurmarkt, bouw / infra, logistiek, beveiliging, overheid en gezondheidszorg.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht