Industry Wire

Geplaatst door ServiceNow

Onderzoek ServiceNow toont belangrijkste vaardigheden succesvolle CIO’s

Amsterdam, 22 juli 2019 – De best presterende CIO’s richten zich meer op leiderschap, klantdoelen, werknemers en andere bedrijfsfuncties, dan op technologie. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van ServiceNow.

Een wereldwijd onderzoek onder 516 CIO’s, waarvan 328 uit Europa, uitgevoerd door Oxford Economics, brengt de belangrijkste vaardigheden van de moderne CIO in kaart. Jarenlang richtten CIO’s zich voornamelijk op IT, maar het onderzoek toont aan dat 63% van de CIO’s gelooft dat business- en leiderschapsvaardigheden belangrijker zijn dan technologische kennis – de meest succesvolle CIO’s zijn degenen die zichzelf als visionairs positioneren.

Een vijfde van de CIO’s die zegt te voldoen aan de belangrijkste CIO-vaardigheden, onderscheidt zich op drie punten van de rest:

  • Ze lopen voorop als het gaat om het digitaliseren van workflows
  • Ze hebben invloed in de boardroom
  • Ze hebben een externe focus op klanten

De best presterende CIO’s richten zich op strategie in plaats van processen en op het koppelen van IT-doelstellingen met bedrijfsdoelstellingen. Deze CIO’s rapporteren meer productiviteit, innovatie en klanttevredenheid binnen hun organisatie en hebben de beste relatie met andere leiders, in het bijzonder met de CEO en de chief human resources officer (CHRO).

De CIO’s zijn het erover eens dat samenwerkingen en teamoverstijgende projecten op directieniveau een belangrijk onderdeel zijn van hun rol:

  • 64% van de CIO’s is van mening dat ze andere directieleden moeten

onderwijzen over digitale technologieën

  • 69% zegt dat een samenwerking met de CEO om plannen te maken voor de

organisatie, cruciaal is voor hun rol

  • 77% van de CIO’s zegt dat samenwerken met de CHRO rondom

talentstrategieën een van hun belangrijkste verantwoordelijkheden is

Vanuit technologisch perspectief zijn de meest succesvolle CIO’s bezig met het automatiseren en integreren van werkprocessen, en het introduceren van digitale workflows om resultaten te verbeteren. Ze weten hoe belangrijk digitale workflows zijn voor het verbeteren van efficiëntie (80%), financiële prestaties (78%), productiviteit (78%), werknemersprestaties (76%) en innovatie (75%).

“Omdat technologie een cruciale succesfactor wordt voor bedrijven, zijn de verwachtingen van de CIO exponentieel gegroeid”, zegt Chris Pope, VP Innovation, ServiceNow. “In het verleden was de CIO de belangrijkste techneut binnen de organisatie, maar tegenwoordig zijn de meest succesvolle CIO’s de thought leaders, innovators en visionairs.”

“CIO’s hebben de mogelijkheid om het voortouw te nemen bij de transformatie van hun bedrijf. Het uitbouwen van invloed in de boardroom, de externe focus op medewerker- en klantervaringen en het veranderen van processen door het digitaliseren van workflows, zijn essentieel om goed te kunnen presteren.”

Onderzoeksmethodologie

De onafhankelijke, wereldwijde enquête onder 516 CIO’s (waarvan 328 Europese CIO’s) in 11 landen en 24 sectoren, is uitgevoerd door Oxford Economics. Het onderzoek werd uitgevoerd door middel van computer-geassisteerde interviews (CATI), waarbij respondenten anonimiteit werd gegarandeerd, vragen konden stellen en demografische informatie konden bevestigen.

Onderzochte landen: Nederland, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Australië / Nieuw-Zeeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Japan en Singapore.

Bericht voor de redactie

Over ServiceNow

ServiceNow (NYSE: NOW) laat werk beter werken voor mensen. Ons cloudbased platform en onze oplossingen bieden digitale workflows die de ervaring en productiviteit van zowel werknemers als organisaties verbetert. Ga voor meer informatie naar www.servicenow.com.

© 2019 ServiceNow, Inc. All rights reserved. ServiceNow, the ServiceNow logo, Now, Now Platform, and other ServiceNow marks are trademarks and/or registered trademarks of ServiceNow, Inc. in the United States and/or other countries. Other company and product names may be trademarks of the respective companies with which they are associated.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht