Industry Wire

Geplaatst door Barracuda Networks

Onderzoek: zorgen rond security remmen adoptie public cloud

Barracuda heeft een nieuw onderzoek gepresenteerd: Future Shock: The Cloud Is The New Network. Voor dit onderzoek zijn 750 executives, team managers en andere respondenten uit verschillende industriesectoren uit EMEA, APAC en de VS gevraagd naar hun ervaringen met een migratie van infrastructuur naar de public cloud, zorgen die de adoptie van de public cloud remmen en de security- en netwerkoplossingen die worden ingezet om deze zorgen weg te nemen.

Uit het onderzoek blijkt dat de adoptie van de public cloud blijft groeien, maar dat security nog steeds de grootste barrière is. Dit is natuurlijk begrijpelijk, gezien het aantal dreigingen en de enorme variëteit in dreigingen waar organisaties rekening mee moeten houden.

Enkele uitkomsten:

*Organisaties verplaatsen hun infrastructuur naar de public cloud:
>>Gemiddeld 45% van de IT-infrastructuur van organisaties draait momenteel in de public cloud;
>>De respondenten verwachten dat dit over vijf jaar zal zijn toegenomen tot ongeveer 76%.

*Security is de belangrijkste zorg die de adoptie van de cloud afremt:
>>70% van de respondenten zegt dat zorgen rond security de adoptie van de public cloud door hun organisatie afremmen;
>>De belangrijkste zorgen betreffen de beveiliging van public cloud infrastructuur, de impact van cyberaanvallen en de beveiliging van toepassingen in de public cloud;
>>Drie kwart (75%) van de respondenten zegt dat ze al eens het doelwit zijn geweest van een aanval.

*Integratie is de op één na belangrijkste zorg bij de adoptie van de public cloud:
>>Daarbij gaat het om zorgen rond de integratie van de public cloud met bestaande, vaak oudere technologie, betere integratiemogelijkheden met een private cloud en met on-premises infrastructuur.
>>De meest gekozen oplossing is een beveiligd software-defined wide-area network (SD-WAN) die volledig is geïntegreerd met de public cloud:
>>Bijna een kwart (23%) van de respondenten heeft al SD-WAN uitgerold, terwijl nog eens ruim de helft (51%) momenteel bezig is met de uitrol of verwacht dit binnen 12 maanden te gaan doen;
>>Ruim de helft van de organisaties die beveiliging hebben toegevoegd aan hun public cloud, maakt gebruik van SD-WAN.

Naarmate meer infrastructuur wordt verplaatst naar de public cloud, zullen cloud providers meer netwerkmogelijkheden toevoegen aan de public cloud. De grote meerderheid van organisaties verwacht van hun securityleveranciers geavanceerde security- en cloudconnectiviteit die nauw geïntegreerd is met de belangrijkste public cloud platforms.

Barracuda biedt een brede reeks oplossingen die organisaties helpen om veilig gebruik te maken van de public cloud. Kijk voor meer informatie op https://www.barracuda.com/programs/cloudready.

Het volledige rapport is hier te downloaden: https://www.barracuda.com/cloud-market.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht