Industry Wire

Geplaatst door OPPO

OnePlus schudt middensegment op met de OnePlus Nord en is de nummer drie smartphoneproducent in Nederland in het derde kwartaal van 2020

Amsterdam, 30 november 2020, Volgens de meest recente data van de Counterpoint Research Market Monitor-service is OnePlus de nummer drie smartphone-leverancier in het hogere middensegment in Nedeland. Ondanks de COVID-19-pandemie en een overall marktkrimp van 8 procent realiseerde OnePlus in het derde kwartaal van 2020 een groei van 412 procent (jaar op jaar).

OnePlus maakte in juli 2020 bekend dat het zijn portfolio uitbreidde met een nieuwe, betaalbaardere productlijn: de OnePlus Nord. De OnePlus Nord is de eerste smartphone in het middensegment die het bedrijf lanceert sinds de OnePlus X, bijna vijf jaar geleden. De OnePlus Nord heeft het middensegment in Nederland flink opgeschud door zijn grote succes.

Tuomas Lampen, Head of Strategy, OnePlus Europe, zegt: “Ik ben oprecht onder de indruk van het enorme succes van de OnePlus Nord. Dit toestel is de verpersoonlijking van de Never Settle-mantra van ons bedrijf. Het bewijst dat co-creatie met onze community nog steeds de sleutel is voor ons succes. Ik wil de community, het team en onze partners bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons hebben gesteld.”

Jan Stryjak, Associate Director, Counterpoint Research, zegt: “Hoewel de Nederlandse smartphonemarkt het dit kwartaal enigszins moeilijk had met een daling in verkopen van 8 procent ten opzichte van vorig jaar, wist OnePlus in sommige kerngebieden te groeien. In het hogere middensegment (250-399 dollar) verdubbelde OnePlus het marktaandeel en werd het het op twee na grootste smartphone-merk. De OnePlus Nord was de op twee na popualairste smartphone in dit segment met 11 procent van alle leveringen. De OnePlus Nord hielp OnePlus ook aan de eerste plaats in het hogere 5G-middensegment met 37 procent van alle leveringen in het derde kwartaal van 2020.”

OnePlus versterkte verder zijn toppositie in het derde kwartaal van 2020 met de op twee na hoogste gemiddelde verkoopprijs (480 dollar) achter Apple en Samsung. OnePlus is ook het op twee na grootste 5G-merk met 14 procent marktaandeel sinds het derde kwartaal van 2020. Het totaal aan leveringen van 5G-toestellen steeg met 22 procent, wat het competitieve karakter van de 5G-markt in Nederland onderstreept.

Om dit succes te vieren en zijn waardering aan de community te tonen, zijn er nieuwe speciale aanbiedingen op oneplus.com. Vanaf vandaag tot 8 december kan een klant kiezen uit een gratis accessoire bij een OnePlus Nord, 8 en 8 Pro*, zoals een beschermhoes, een screenprotector of Type C-oortjes.

* Deze aanbiedingen gelden voor bepaalde producten en zolang de voorraad strekt.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht