Industry Wire

Geplaatst door Onfido

Onfido verbetert prestaties van zijn Real Identity Platform tot 12X dankzij volledig geautomatiseerde, end-to-end identiteitsverificatie

Onfido heeft vandaag de uitbreiding aangekondigd van zijn Real Identity Platform, waardoor de nauwkeurigheid bij fraude met 54% en de volledig geautomatiseerde prestaties met 12X worden verbeterd. Het Real Identity Platform van Onfido wordt uitgebreid met vier nieuwe producten voor een krachtige mission-control functionaliteit. De verbeteringen onderstrepen de ambitie van Onfido om identiteit voor iedereen eenvoudiger te maken. Het platform vergemakkelijkt identiteit voor iedereen door het beheer en de sourcing van meerdere leveranciers op het gebied van identiteitsverificatie minder complex te maken. Op deze manier kunnen gebruikers voldoen aan de lokale compliance-verplichtingen. Bovendien beperkt het platform de frauderisico’s in de internationale markt. De vier nieuwe producten zijn:

● Onfido Verification Suite, een samengestelde bibliotheek van identiteitsverificatiediensten, waaronder bekroonde documentverificatie en biometrische oplossingen, betrouwbare gegevensbronnen en innovatieve anti-fraudemaatregelen.
● Onfido Studio, een krachtige identiteitsorkestratie functionaliteit die organisaties in staat stelt om meerdere identiteitsverificatie stromen te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van de complete verificatietool en no-code workflows.
● Smart Capture, een flexibele, eenvoudig te integreren Software Development Kit (SDK) met een first-time pass rate van meer dan 90%, met NFC verificatie, toegankelijkheidsfuncties en intelligente feedback voor de eindgebruiker om bijvoorbeeld onscherpe of bijgesneden afbeeldingen te corrigeren.
● Onfido Atlas™, een ultramoderne beslissingstool op basis van Artificial Intelligence (AI) die het hele platform ondersteunt en volledig geautomatiseerde identiteitsverificatie en authenticatie biedt op wereldwijde schaal. De tool kan 95% van de controles voltooien in minder dan 10 seconden en heeft een betrouwbaarheidspercentage van 90%. Tevens zijn de ingebouwde anti-bias mogelijkheden ongeëvenaard in de industriewereld.

De uitbreidingen van het platform stellen organisaties in staat om de gebruikerservaring te optimaliseren en te automatiseren en tegelijkertijd de hoogste mate van risicoborging te bieden. Onfido klanten hebben deze nieuwe Real Identity Platform functionaliteiten positief ontvangen:

“Het beheren van meerdere leveranciers over meerdere workflows van eindgebruikers is één van de grootste uitdagingen waar banken mee te maken kunnen krijgen op het gebied van compliance en fraudepreventie,” zegt Kavin Mistry, Head of Digital bij TSB. “Onfido’s Real Identity Platform brengt dit allemaal samen, vermindert de complexiteit en biedt een waardevolle reeks verificatiesignalen die het identiteitsbeheer van onze klant veel eenvoudiger maken.”

Met het Onfido Real Identity Platform kunnen organisaties meerdere workflows bouwen die zijn geoptimaliseerd voor verschillende marktomstandigheden, regio’s en risicotolerantie die de laagste fraude en de hoogste conversiepercentages voor eindgebruikers opleveren, zonder dat ze hoeven te investeren in extra klantenondersteuning.

Volgens Gartner: “Het op elkaar afstemmen van identiteitsverificatie, fraudedetectie en authenticatiemogelijkheden voor gebruikers in het gehele gebruikerstraject kan risicobeperking verbeteren, kosten verlagen en innovatie in het product- of dienstenaanbod stimuleren, maar blijft voor organisaties een uitdaging om uit te voeren,” aldus Akif Khan, Senior Director Analyst bij Gartner.

“Met de toevoeging van multidimensionale identiteitsverificatiesignalen kunnen organisaties nu een meer holistisch beeld krijgen van hun klanten en beter beslissingen nemen over welke producten of diensten ze moeten aanbieden en wanneer ze dat moeten doen,” zegt Alex Valle, Chief Product Officer van Onfido. “Door dit te combineren met de flexibiliteit van het eenvoudig integreren van identiteitsverificatie, op elk punt in het klanttraject via drag-and-drop workflows, kunnen organisaties de perfecte gebruikerservaring creëren zonder in te leveren op fraudebescherming via een enkele API en een optimale SDK.”

Onfido Verification Suite: Verbeterde nauwkeurigheid van fraudedetectie
Onfido Verification Suite biedt een uitgebreide bibliotheek van wereldwijd betrouwbare databronnen en identiteitsverificatiediensten. De tool biedt op maat gemaakte gebruikerservaringen, afgestemd op specifieke fraude en regelgevende gebruiksgevallen, compliance-verplichtingen, wereldwijde behoeften, risicobereidheid en bedrijfsdoelstellingen. Deze bibliotheek is een uitbreiding van en een naadloze aanvulling op Onfido’s bekroonde oplossingen voor documentverificatie en biometrische identiteitsverificatie. De betrouwbare databronnen omvatten Watchlist (PEP’s en Sancties), ongoing monitoring, ID Record Check, AAMVA (American Association of Motor Vehicle Administrators), Tax ID (India), Social Security Number (US) en Proof of Address (VS). Daarnaast zijn er aanvullende fraudeverificaties, waaronder telefoonverificatie (netwerksignaal en toestelintegriteit), IP-reputatie, geolocatie, e-mail verificatie en Known Faces.

Onfido Studio: Vereenvoudiging van Digitale Identiteitsorkestratie
Onfido Studio stelt organisaties in staat om bedrijfslogica te orkestreren zonder code en met krachtige analyses om intelligente, datagestuurde beslissingen te nemen. Gebruikers kunnen snel workflows ontwikkelen die inspelen op veranderende marktomstandigheden. Denk hierbij aan uitbreiding naar nieuwe regio’s, aanpassing aan wijzigingen in het interne beleid, veranderende risicotolerantie of het naleven van regelgeving of aangepaste sancties. Daarnaast is het eenvoudig om de klant onboarding of authenticatie te optimaliseren door simpelweg documenten, biometrische controles of één van de vele andere verificaties of fraudesignalen naar het klanttraject te slepen of te uploaden.

Smart Capture: Een first-time pass rate van meer dan 90%
Smart Capture biedt klanten een krachtige en flexibele SDK waarmee ze snel een hoogwaardige onboarding-ervaring kunnen creëren die is gericht op een optimaal gebruiksgemak en fraudepreventie. De software omvat NFC-scanning, beeldkwaliteitsverbetering, gezichtsdetectie, geavanceerde functies voor het vastleggen van documenten, zoals streepjescode-, MRZ- en randdetectie en uitgebreide fraudedetectie op het apparaat, inclusief device tampering en IP-intelligentie. Smart Capture is tevens WCAG 2 geaccrediteerd voor toegankelijkheid. 70% van de klanten van Onfido gebruikt Smart Capture SDK vanwege de flexibiliteit, het integratiegemak en de bewezen prestaties, wat resulteert in een eerste slagingspercentage van 90% en 20% meer succes bij het maken van documenten en selfies.

Atlas AI: Volledig geautomatiseerde identiteitsverificatie
Het Real Identity Platform wordt ondersteund door Atlas AI, state-of-the art AI die volledig geautomatiseerde identiteitscontrole mogelijk maakt en 95% van de controles verwerkt in minder dan 10 seconden. Dit is een verbetering van 12x. Het zorgt ook voor een jaarlijkse verbetering van de fraudenauwkeurigheid met 54%. Atlas is gebaseerd op meer dan 10.000 micromodellen die de kleinste nuances van wereldwijde ID-documenten ontcijferen en wordt jaarlijks verfijnd aan de hand van tientallen miljoenen checks. Op deze manier kan de tool een ongeëvenaarde nauwkeurigheid en automatisering te bieden bij elke verificatie. Met een overvloed aan trainingssets en toezicht van de ICO (Information Commissioner’s Office), beschermt Atlas effectief tegen biometrische vooroordelen in het gezicht, waardoor het aantal valse acceptaties met 10x tot 0,01% wordt verbeterd.

Onfido’s Real Identity Platform biedt snelle, probleemloze fraudepreventie en compliance op wereldwijde schaal, afgestemd op de unieke behoeften, markten en risico’s van elke klant, van financiële diensten en gezondheidszorg, tot de gamesector, telecommunicatie, detailhandel en horeca.

“Tijd van engineers en developers is kostbaar. Het effectief beheren van workloads is essentieel om te blijven voldoen aan de financiële regelgeving in meerdere landen, maar ook bij het onboarden van klanten en het initiëren van grote veranderingen,” zegt Ron Kalifa OBE, voorzitter van FinTech Review. “Onfido helpt het VK voorop te lopen op het gebied van fintech-innovatie door bedrijven in staat te stellen internationaal op te schalen, waardoor ze gemakkelijker kunnen navigeren door compliance en complexe fraudevectoren.”

Ook andere klanten reageerden positief op de lancering:

“Een uitdaging voor telecommunicatiebedrijven om compliant te blijven en fraude te verminderen, is het beheren van het enorme aantal leveranciers dat wordt gebruikt in meerdere klantworkflows. Daarnaast moeten we er ook nog voor zorgen dat ze correct communiceren en vervolgens bruikbare inzichten verkrijgen,” zegt Artur Stankiewicz, Chief Digital Officer bij Orange Poland. “Onfido’s Real Identity Platform neemt die complexiteit weg door meerdere verificatiemethoden aan te bieden in een totaaloplossing die klantidentificatie vereenvoudigt.”

“We zijn altijd op zoek naar manieren om de wrijving van gebruikers te verminderen en onze klanten sneller aan boord te helpen, terwijl we veilig en compliant blijven,” zegt Peter Lu, Director of Product bij KOHO. “Terwijl we blijven uitbreiden in heel Canada, zal het Real Identity Platform van Onfido met ons meegroeien, waardoor we onze fraudetolerantie kunnen bepalen en het juiste niveau van identiteitscontrole kunnen toepassen op verschillende punten in het klanttraject.”

“Als het grootste Afrikaanse geldtransferplatform bewandelen we een dunne lijn als het gaat om het beheren van de groeiende complexiteit van AML/KYC-regelgeving, gezien we daarnaast ook moeten zorgen voor een snelle, probleemloze onboarding voor klanten,” zegt Hasan Luongo, VP van Global Marketing bij Chipper Cash. “Onfido’s Real Identity Platform vereenvoudigt deze complexiteit en stelt ons in staat om sneller te groeien op het gebied van veranderende fraudevectoren en wereldwijde regelgeving.”

“Als snelgroeiende, volledig digitale startup voor financiële dienstverlening is klantervaring onze eerste prioriteit,” zegt Sebastian Robles, CEO van Kredito. “We zijn altijd op zoek naar manieren om gebruikersfrictie te verminderen en onze klanten sneller aan boord te helpen. “We zijn verheugd om Onfido’s Real Identity Platform te gaan gebruiken om het onboardingproces van onze klanten te vereenvoudigen zonder concessies te doen aan fraudepreventie, compliance of beveiliging.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht