Industry Wire

Geplaatst door Macaw

Online bibliotheek en boekwinkel Yindo in Windows 8-app

Yindo geeft voor gering bedrag toegang tot boeken en tijdschriften, momenteel ruim tweeduizend titels. Behalve in de nieuwe Windows 8-app kunnen boeken en tijdschriften ook direct in een browser – op desktop, laptop, tablet – gelezen worden. Lezers hoeven daarvoor verder niets te downloaden. De elektronische uitgaven kunnen ook voor een bepaalde periode worden geleend voor een fractie van het koopbedrag. Daarnaast biedt Yindo nog diverse abonnementsvormen aan. Het concept is daarom te betitelen als de ‘Spotify voor boeken’.

Dat online lezen en tablets goed samen gaan hoeft geen nadere uitleg en de content van Yindo is uitermate geschikt voor deze nieuwe apparaten. De Windows app biedt Yindo een extra kanaal voor verkoop en verhuur van boeken. Het aanbod blijft gestaag groeien en steeds meer uitgevers sluiten zich bij Yindo aan. Lezers op het Windows 8-platform kunnen nu op een aantrekkelijke manier online boeken lezen.

De Yindo-app is via de Windows Store te installeren en heeft scenario’s voor Inloggen, bladeren door het aanbod, kopen of lenen van boeken en voor het lezen van boeken. De webservice controleert bij elke transactie of de huidige gebruiker nog steeds dezelfde is als de gebruiker die ingelogd is. De app biedt boeken van tientallen uitgevers aan via een overzichtelijke categoriestructuur. Ook zoeken op titel, auteur en trefwoord is mogelijk.

Boeken worden betaald met een tegoed dat via de Yindo-website is gekocht. Vanaf dat moment zijn de boeken op de boekenplank op het startscherm van Yindo beschikbaar. Ook kan binnen een boek gezocht worden op trefwoorden als een boek getoond wordt in het reader-gedeelte van de app. De app wordt continu verbeterd en updates zullen automatisch via de Store worden aangeboden.

Bob van Duuren, directeur en mede-oprichter van Yindo: “Yindo werd twee jaar geleden als online bibliotheek en webwinkel gelanceerd. Voor de ontwikkeling hiervan is Macaw door Microsoft in 2010 uitgeroepen tot Web Development Partner of the Year in the categorie Custom Development Solutions. Dit jaar dingt Yindo mee naar de Accenture Innovation Awards 2012. Accenture kent deze awards toe aan de meest innovatieve producten, diensten of concepten in vijf industrieën in Nederland. Yindo is genomineerd voor een Blauwe Tulp in de categorie Communications, Media & Technology. ”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht