Industry Wire

Geplaatst door ibanXS

Online Payment Platform breidt aanbod nieuwe PSD2-diensten uit naar 1.400 Europese banken

Delft, 17 november 2020 – Online Payment Platform, een gespecialiseerde betaaldienstverlener voor platformen en marktplaatsen, heeft een samenwerking gesloten met ibanXS. Via het platform van ibanXS kunnen klanten van Online Payment Platform nu bij meer dan 1.400 Europese banken gebruikmaken van de nieuwe PSD2-diensten betaalinitiatie en rekeninginformatie.

De PSD2-diensten worden eerst beschikbaar gesteld aan klanten in Nederland, België en Duitsland. Het Verenigd Koninkrijk zal hier snel aan toe worden gevoegd. De samenwerking met ibanXS sluit aan bij de Europese ambities van Online Payment Platform. Het bedrijf opende dit jaar kantoren in Antwerpen en Berlijn en er zijn plannen komend jaar verder uit te breiden naar andere landen.

Maurice Jongmans, CEO van Online Payment Platform: “We zijn continu op zoek naar manieren om het online handelen en betalen voor onze klanten en gebruikers makkelijker en veiliger te maken. ibanXS focust volledig op het aansluiten van banken en het beheren van deze verbindingen. Bovendien werken zij continu aan de uitbreiding van hun aanbod. Daarmee kunnen wij ons richten op het optimaliseren van ons portfolio en de beste service bieden aan onze klanten.”

Uitbreiding pilot iDeal inplannen
Dankzij de samenwerking met ibanXS kan ook de pilot met ‘iDeal inplannen’ van Online Payment Platform worden uitgebreid naar bijna alle Nederlandse banken, in plaats van enkel de vier grootbanken. Door gebruik te maken van de betaalinitiatie mogelijkheid binnen de PSD2-wetgeving kunnen dankzij ‘iDeal inplannen’ transacties worden ingepland voor betaling in de toekomst.

“Live gaan met Online Payment Platform in Nederland, België Duitsland, en op korte termijn het Verenigd Koninkrijk, is een fantastische stap voor ons”, zegt Edy Bruinooge, CCO van ibanXS. “Het laat zien dat ons platform volwassen is en dat we de banken die onze klanten nodig hebben, binnen handbereik brengen. Mocht er vraag zijn naar een bank of een land dat we nog niet in ons portfolio hebben, dan kunnen we deze door het inzetten van onze Dynamic Connector heel snel aansluiten. Voor Online Payment Platform is het Verenigd Koninkrijk de volgende stap. En dit zal zeker niet de laatste zijn.”

——————

Over Online Payment Platform
Online Payment Platform is een platform-psp. Het bedrijf biedt gespecialiseerde betaaldiensten aan voor platformen en marktplaatsen. Online Payment Platform is opgericht in 2012 en faciliteert betalingen voor meer dan 170 platformen in heel Europa. In 2019 vonden er miljoenen transacties plaats via Online Payment Platform. Klanten zijn onder meer ANWB, Natuurhuisje, Kamernet, PayPal, PostNL en de eBay Groep waaronder Marktplaats. Het hoofdkantoor in Delft telt zo’n dertig medewerkers, daarnaast heeft Online Payment Platform vestigingen in Antwerpen en Berlijn. Voor meer informatie kijk op: https://www.onlinepaymentplatform.com/

Over ibanXS
ibanXS is opgericht in 2019 in de regio Den Haag. Het bedrijf streeft ernaar om partners toegang te geven tot Europese banken en identiteitsproviders. Door alle open-marktdiensten in het platform te combineren, biedt ibanXS eenvoud, veiligheid en uniforme toegang. De ambitie van ibanXS is om barrières tussen Europese landen weg te nemen en het betalingslandschap toegankelijk te maken voor alle burgers en bedrijven in Europa.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht