Industry Wire

Geplaatst door HelloPrint

Online printaanbieder Helloprint neemt branchegenoot iDrukker.nl over

ROTTERDAM – Het Rotterdamse Helloprint kondigt vandaag aan de activiteiten van iDrukker.nl, eveneens uit Rotterdam, te hebben overgenomen. Hiermee verstevigt de snelgroeiende online printaanbieder, in Nederland actief met het merk Drukzo.nl, zijn positie op de Nederlandse online printmarkt.

Een van de oudste internetdrukkers

“Het Rotterdamse iDrukker.nl is een van de oudste internetdrukkers van Nederland, met een rijke historie. Gezien het rijke verleden en het marktpotentieel past de overname van het merk iDrukker.nl naadloos bij onze ambitie om marktleider te worden in de Nederlandse online printindustrie”, aldus CEO Hans Scheffer van Helloprint.

Mooie toekomst

Piet van den Ende, eigenaar van Van den Ende Drukkerij en iDrukker.nl: “De overname van iDrukker.nl door Helloprint brengt ons de mogelijkheid om weer verder te groeien. Door hun sterke IT-infrastructuur, uitgebreide productassortiment en grote marketingpower brengt Helloprint kennis, kunde en mogelijkheden die je als zelfstandige partij niet kunt bewerkstelligen. We zijn er dan ook van overtuigd dat iDrukker.nl als sterk, zelfstandig merk maar onder de vlag van Helloprint een mooie toekomst voor zich heeft.”

Sterke positie uitbouwen

Helloprint en iDrukker.nl gaan samen de sterke positie van het merk iDrukker.nl uitbouwen. Het voltallige team van iDrukker.nl zal de activiteiten voortzetten vanuit het hoofdkantoor van Helloprint in Rotterdam.

Over Helloprint

Helloprint is een van de snelst groeiende online printaanbieders in Europa en heeft activiteiten in vier landen: Nederland (Drukzo.nl), België (Drukzo.be), Spanje (Helloprint.es) en het Verenigd Koninkrijk (Helloprint.co.uk). In 2015 was de Rotterdamse startup genomineerd voor zowel de LOEY Starter Awards als Deloitte Rising Star. Met meerdere merken in meerdere segmenten bedient de online printaanbieder zo’n 50.000 actieve klanten, met name in de zakelijke markt. Daarnaast biedt Helloprint een partnerprogramma voor grafische partijen, gericht op ‘samen groeien’: Print Store (getprintstore.com).

Oprichters

De oprichters van Helloprint – Hans Scheffer en Marco Geeratz (DHG Holding, Sumis Printmanagement) – zijn reeds vijftien jaar actief in de online printindustrie. Na hun vorige gezamenlijke avontuur Flyerzone – in 2010 verkochten zij het moederbedrijf MFG aan het beursgenoteerde Grafenia uit het Verenigd Koninkrijk – liepen Scheffer en Geeratz elkaar weer tegen het lijf. Op 1 september 2013 begonnen zij, met een team van vier, met hun tweede startup in de online printindustrie, Drukzo.nl. Intussen telt Helloprint 65 medewerkers en verwacht het bedrijf een omzet over 2015 van 15 miljoen euro.

Meer informatie over Helloprint is te vinden op company.helloprint.com

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht