Industry Wire

Geplaatst door Minescape

Online Recruitment specialist Minescape neemt activiteiten Cocoon bv over

Amersfoort – Net zoals in de datingwereld, draait het ook in recruitment om ‘de beste match’. Met het aantrekken van de arbeidsmarkt en de ongeveer 4,4 miljoen millennials die in Nederland de arbeidsmarkt op gaan, groeit de rol van online binnen recruitment. Zo’n 90% van de tijd die we op een mobiel device spenderen, zijn we bezig in apps[1]. De stap naar een app voor de beste match op de arbeidsmarkt, is voor online recruitment specialist Minescape dan ook niet meer dan logisch.

“Als online recruitment specialist weten we als geen ander hoe doelgroepen zich online bewegen. De rol van met name mobiele devices stijgt elk jaar en hier willen we graag verder op inspelen.” aldus André Polderman, directeur van Minescape. Deze visie resulteert in de overname van activiteiten van Cocoon bv per 1 november 2017.

Vacature-Tinder

Cocoon is de ‘Tinder voor vacatures’ en is gericht op talentvolle mensen op het gebied van onder andere development, creatie, online marketing en sales. De user experience [UX] die bijvoorbeeld millennials gewend zijn bij datingapps zoals Tinder, helpt hen betere beslissingen te nemen en sneller te reageren op vacatures. Kandidaten en werkgevers kunnen op basis van voorkeuren elkaar inspireren en verleiden en elkaars profielen bekijken. Bij wederzijdse interesse ontstaat er een match. Deze match vormt de basis van waaruit, via een chat, communicatie en een uiteindelijke ‘date’ kan plaatsvinden. Met als doel: een nieuwe professionele relatie.

”Wij begrijpen bij Minescape heel goed hoe millennials online content het beste consumeren. Door de toevoeging van CareerMatch versnellen wij onze ontwikkeling als allround Online Recruitment specialist.” aldus André Polderman CEO van Minescape.

“De visie en het gedachtegoed van Cocoon sluiten perfect aan op die van Minescape om de kandidaat te inspireren én verleiden waar deze zich ook bevindt.”, zegt Vincent Oord, Co-Founder van Cocoon. “Wij zijn daarom blij met deze match!”.

Over Minescape

Minescape is Online Recruitment specialist met alle expertise in huis om de Online Recruitment vraagstukken op te lossen voor uitzendbureaus, werving & selectie bureaus, detacheerders en corporates. Minescape bedenkt én ontwikkelt oplossingen in eigen huis, waarmee klanten de markt kunnen veranderen en de concurrenten kunnen out-performen. Minescape is gevestigd in Amersfoort en heeft 40 medewerkers.

Over Cocoon bv

Cocoon bv is een start-up die de app Cocoon voor Apple en Android smartphones op de markt heeft gebracht. De activiteiten van Cocoon bv worden per 1 november overgenomen door Minescape uit Amersfoort. De naam van de app Cocoon wordt gerebrand naar CareerMatch.

[1] Blijkt uit dit onderzoek; bron: Smart Insights 01 maart 2017

  http://www.smartinsights.com/mobile-marketing/mobile-marketing-analytics/mobile-marketing-statistics/attachment/percent-time-spent-on-mobile-apps-2016/

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht