Industry Wire

Geplaatst door aXite Security Tools

Oplossing van het Nederlandse bedrijf aXite Security Tools geselecteerd voor Amerikaanse luchthavens

De AX-BOX Gatekeeper van het Nederlandse cybersecuritybedrijf aXite Security Tools is geselecteerd door de Transportation Security Administration (TSA) agency. Doordat AX-BOX Gatekeeper door de selectieprocedure is gekomen kunnen meer dan 450 Amerikaanse luchthavens gebruik gaan maken van de oplossing om hun operationele systemen te beveiligen. Hierdoor kunnen luchthavens passagiers en bagage efficiënter en veiliger screenen.

De AX-BOX Gatekeeper is een geautomatiseerd security systeem dat kan worden gekoppeld aan operationele systemen, die luchthavens gebruiken om passagiers en bagage te screenen. Het systeem maakt gebruik van geavanceerde detectie- en analysesoftware waardoor de systemen van luchthavens beter beveiligd zijn bij het controleren van passagiers en bagage. Doordat de TSA de oplossing heeft geadopteerd kunnen Amerikaanse luchthavens gebruikmaken van de oplossing en hun passagiers- en bagagesystemen veiliger maken. De TSA is een agentschap van het United States Department of Homeland Security (DHS) dat gezag heeft over de veiligheid van het reizende publiek in de Verenigde Staten. Met nationale, lokale en regionale partners houdt de TSA toezicht op de beveiliging van snelwegen, spoorwegen, bussen, massale transitsystemen, pijpleidingen en havens. Het grootste deel van de inspanningen van de TSA ligt echter in de beveiliging van de luchtvaart.

Om gekwalificeerd te worden moest de AX-BOX Gatekeeper een strenge selectieprocedure doorstaan. Eerst moest aXite Security Tools haar oplossing demonstreren bij de TSA System Integration faciliteit in Arlington, Virginia. Het doel van de demonstratie was om na te gaan of de oplossing onbekend en gevaarlijk verkeer, dat de activiteiten van de Transportation Security Equipment op de luchthaven verstoort, kon signaleren en blokkeren. Deze demonstratie was succesvol, waarna het een testperiode van drie weken heeft doorstaan die werd uitgevoerd door het Innovation Task Force (ITF) van de TSA. Het ITF heeft vervolgens vastgesteld dat de oplossing in staat was het verkeer te blokkeren.

De selectie van de AX-BOX Gatekeeper is één van de maatregelen rondom de aanscherping van de cybersecurity van luchthavens, die het TSA onlangs heeft aangekondigd. TSA Administrator David Pekoske zegt in een verklaring: “De bescherming van ons landelijke transportsysteem, is onze hoogste prioriteit en TSA zal nauw blijven samenwerken met belanghebbenden uit de sector om de cyberrisico’s te beperken en de cyberweerbaarheid te verbeteren. Op deze manier kunnen we veilig en efficiënt reizen mogelijk maken.”

We zijn er trots op dat onze AX-BOX Gatekeeper is getest door de TSA,” aldus Bert Willemsen, Executive Vice President van aXite Security Tools. “Het gebruik en de connectiviteit van operationele technologie (OT) neemt snel toe, evenals het aantal cyberaanvallen op OT-systemen. Deze aanvallen kunnen de bedrijfsvoering verstoren en schade veroorzaken. Bovendien kan het de veiligheid van mensen en kritieke infrastructuur in gevaar brengen, wat veel verder gaat dan inkomsten en reputatie. Het veiliger maken van verouderde apparatuur is daarom een belangrijke taak voor organisaties binnen de luchtvaart. Onze AX-BOX Gatekeeper kan hierbij helpen.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht