Industry Wire

Geplaatst door LABFRESH

Oprichters duurzame modestartup LABFRESH halen vier ton op voor financiering winkel in Amsterdam

9 maart 2021, Utrecht – Het duurzame modemerk LABRESH dat vlek- en geurwerende mannenkleding maakt en verkoopt heeft het streefbedrag van 400.000 euro behaald dankzij een crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Met dit bedrag willen LABFRESH-oprichters Lotte Vink en Kasper Brandi Petersen in juni 2021 een winkel openen aan de Van Bearlestraat in Amsterdam. Uit een recente survey onder 18.000 klanten van het merk bleek 85% behoefte te hebben aan een fysieke winkel. Via crowdfunding is in 30 dagen met behulp van 232 investeerders het streefbedrag binnengehaald.

Sinds 2017 maakt modemerk LABFRESH herenkleding dat langer schoon blijft. De textiel van de kleding wordt behandeld met een speciale techniek, waardoor de kleding vlek-en geurwerend wordt. Zo hoeven de gebruikers de kleding minder vaak te wassen en gaat het langer mee. “In tegenstelling tot andere modemerken willen wij dat consumenten minder kleding kopen en kleding langer dragen. Met behulp van onze FreshCore technologie kunnen wij dit mogelijk maken,” aldus Vink.

Crowdfunding door de jaren heen

In de afgelopen twee jaar heeft LABFRESH de productielijn, de webshop en het merk opgebouwd. Om dit te kunnen bekostigen is het ondernemerskoppel eerder een crowdfundingactie gestart. Vink: “Deze manier van financieren spreekt ons aan omdat je samen met je fans aan een merk bouwt. De mensen die in ons investeren geloven in ons product en denken graag mee over de vervolgstappen. Zo vinden wij het waardevol om onze plannen te kunnen toetsen bij ons publiek. Crowdfunding is hiervoor uiterst geschikt.”

Opening flagship store in Amsterdam

Uit een online survey onder de klanten van LABFRESH kwam naar voren dat 85% het openen van een fysieke winkel een goed idee vindt. Bovendien blijkt uit onderzoek dat 80% van alle mannenkleding nog steeds in fysieke winkels wordt gekocht. Om hier gehoor aan te geven startten de twee ondernemers een crowdfunding via CrowdAboutNow. “In een tijd waarin de retail massaal naar online beweegt is het openen van een fysieke winkel een spannende stap, de succesvolle crowdfunding is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zitten. Het geeft ons veel vertrouwen, de retail is niet dood, het is alleen in winterslaap!” zegt Vink.

LABFRESH verwacht in juni 2021 een winkel in Amsterdam te kunnen openen. Naast de verkoop van kleding, wil het merk de winkel inzetten als testlocatie waarbij klanten zelf kunnen ervaren dat de kleding intact blijft als je er een glas rode wijn overheen wordt gegooid. “Mensen moeten het eerst zien voordat ze het geloven. En daar gaat een testinstallatie in de winkel aan bijdrage,” aldus Petersen.

Klik hier voor meer informatie over de crowdfundingcampagne.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht