Industry Wire

Geplaatst door Orange Belgium

Orange Belgium nodigt tech scale-ups die groei nastreven uit om zich kandidaat te stellen voor het derde seizoen van Orange Fab

Orange geeft het startschot voor een derde editie van Orange Fab, zijn exclusieve internationale acceleratornetwerk, in België en Luxemburg. Dit jaar zullen de winnaars met dank aan het wereldwijde netwerk van Orange Fab nog sneller voet aan de grond krijgen op nieuwe, internationale markten.

Voor het derde jaar op rij zet Orange Fab BeLux de deuren open voor tech scale-ups die nieuwe producten en diensten ontwikkelen in vier innovatieve domeinen: smart metering, slimme mobiliteit, cloud services, 5G-toepassingen en automatisering.

Het mag duidelijk zijn: bedrijven die zich inschrijven voor Orange Fab krijgen niet alleen de wind in de zeilen door nieuwe win-win businessopportuniteiten te ontwikkelen met Orange Belgium om klanten beter te bedienen; ze plukken ook mee de vruchten van de internationale zichtbaarheid van de Orange Groep, die wereldwijd meer dan 250 miljoen klanten bereikt. Orange Fab helpt bedrijven te groeien in 17 landen op 4 verschillende continenten, waaronder in Silicon Valley. Start-ups die lid worden van de Orange Fab-community kunnen ook gebruik maken van de aanwezigheid van Orange op internationale beurzen zoals Vivatech en Mobile World Congress. Orange Fab is dus uniek dankzij een dubbele specificiteit: haar focus op opportuniteiten rond commerciële samenwerkingsverbanden en haar internationale reikwijdte.

De eerste twee seizoenen waren een overweldigend succes. Orange zette een samenwerking op met de zes winnaars om concrete businessopportuniteiten te creëren en hun producten en diensten verder te ontwikkelen. Want het zijn die producten die de manier waarop we in de toekomst zullen leven en werken ingrijpend zullen veranderen.

Orange Belgium en CommuniThings (uit het eerste seizoen van Orange Fab) kondigden bijvoorbeeld onlangs een investering in aandelen en een langetermijnsamenwerking aan om de slimme parkeeroplossingen van de scale-up te commercialiseren.

Etay Oren, CEO van CommuniThings: “CommuniThings is klaar om snel te groeien, en we kunnen ons geen betere partner inbeelden om die groei mee te realiseren. De commerciële slagkracht en technologische knowhow van Orange Belgium waren van groot belang om dit partnership te smeden en op die manier, met de hulp van onze partner, onontgonnen markten te verkennen.”

Een ander voorbeeld is iReachm, uit het tweede seizoen van Orange Fab. Dat is op dit eigenste moment een proof of concept aan het uitwerken, dat de voicemail van een verkoper transformeert in een Virtuele Assistent die telefoons aanneemt, vergaderverzoeken in zijn agenda inplant en de contactgegevens in zijn adresboek aanvult. Peter Staveloz, CEO van iReachm: “Orange Fab bood ons de mogelijkheid om ons commerciële netwerk onder de vleugels van Orange uit te breiden. Als startende onderneming kregen we de kans om nauw samen te werken met interne teams die gespecialiseerd zijn in een specifiek domein. Het is een fantastische leerschool met een enorme meerwaarde.”

Samen met nog een andere winnaar, het startende AI-bedrijf Chatlayer, werkt Orange Belgium aan een conversation-engagementplatform met chatbots, die door middel van AI automatisch ‘menselijke’ conversaties voeren.

Joeri Van Steen, CEO van Chatlayer: “Orange Fab tilde ons als bedrijf naar een hoger niveau. Met de hulp van hun ervaren teams slaagden we erin onze producten en diensten sneller uit te rollen.”

Werner De Laet, Chief Enterprise, Innovation & Wholesale Officer van Orange Belgium: “Het doet me veel plezier dat we voor het derde jaar op rij scale-ups zoeken in België en Luxemburg waarmee we een win-win samenwerking willen opzetten. Dankzij Orange Fab als een volwaardige accelerator voor start-ups, leggen we de nadruk op praktische innovaties die tegemoetkomen aan de essentiële behoeften van klanten.”

Nieuwe tech scale-ups over de hele wereld hebben nog tot 31 mei de tijd om zich in te schrijven voor Orange Fab op www.orangefab.be. De tien geselecteerde start-ups worden uitgenodigd om hun vernieuwende producten en diensten op 20 juni te komen voorstellen voor een jury bestaande uit de leden van het Uitvoerend Comité van Orange Belgium, aangevuld met externe professionals. Orange Belgium kijkt ernaar uit om hun revolutionaire ideeën te aanhoren tijdens dit derde seizoen van Orange Fab.

Over Orange Fab

Orange Fab is een internationaal acceleratornetwerk voor start-ups uit het programma van de Orange Group, dat al in 15 landen loopt. Het belangrijkste doel van Orange Fab is commerciële partnerships af te sluiten tussen de start-ups en de Business Units van Orange. Het zal start-ups ook helpen om hun bedrijf en activiteiten te ontwikkelen. Het netwerk van Orange Fab is ontworpen als springplank voor start-ups om hun groei te versnellen en hun lokale en internationale visibiliteit te verhogen. Sinds de lancering van Orange Fab in 2013 heeft het al bijgedragen aan de ontwikkeling van bijna 250 start-ups over de hele wereld.

Over Orange Belgium

Orange Belgium is één van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen klanten) en in Luxemburg, via haar dochter Orange Communications Luxembourg. Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten, alsook internet en tv aan particulieren; en innovatieve mobiele en vaste diensten aan bedrijven. Ons ultraperformant mobiel netwerk beschikt over de 2G, 3G, 4G en 4G+ technologie waarin we voortdurend in blijven investeren. Orange Belgium is als provider ook actief in de groothandel en verstrekt zijn partners toegang tot zijn infrastructuur en netwerkmogelijkheden. Orange België is een filiaal van de Orange-groep, één van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele en breedband internetdiensten en één van de leiders wereldwijd in het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven. Orange België staat genoteerd op de Beurs van Brussel (OBEL).

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht