Industry Wire

Geplaatst door Orange Belgium

Orange Belgium steunt innovatieve oplossing van NTGent voor slechtzienden en slechthorenden

Orange Belgium zet zijn schouders onder een initiatief van NTGent door geconnecteerde tablets te leveren die slechthorenden en slechtzienden zullen voorzien van audiodescriptie, gebarentaal en contextinformatie, zodat ook zij volop kunnen genieten van de gespeelde voorstellingen en spektakels.

Voor slechthorenden en slechtzienden is een theaterbezoek zelden een pretje: de scènes worden niet altijd vergezeld van audiodescriptie en een live vertolking met gebarentaal is vaak beperkt tot één of twee voorstellingen per seizoen. Omdat inclusie en het aanbieden van cultuur aan een immer groter wordend publiek een belangrijk deel vormt van de missie die NTGent nastreeft, begon het theatergezelschap zeven jaar geleden te werken aan een oplossing die deze kloof moest helpen te dichten. De grondgedachte? De drempel voor slechtzienden en slechthorenden verlagen.

Orange Belgium droeg zijn steentje bij door tablets (de S5e van Samsung met zijn sAMOLED-scherm) te selecteren en aan te leveren die voldoen aan de vereisten van de oplossing die NTGent ontwikkelde. Zo moesten de schermen een Real Black Filter hebben, zodat het licht dat ze uitstralen de voorstelling niet zou storen.
Tom De Clercq van NTGent: “We begonnen al 10 jaar geleden met dit initiatief. Het tabletproject, met vertolking in Vlaamse gebarentaal, ondertitels en audiodescriptie, is de nieuwste aanvulling op wat wij als het ‘Stadstheater van de Toekomst’ ons publiek willen aanbieden. We zijn ontzettend trots op dit project en we willen onze partners bedanken voor hun steun en expertise. Zonder hen was dit nooit mogelijk geweest.”

Rigo Gielen, Director Business and Sales B2B van Orange Belgium: “We zijn zo fier als een pauw dat we dit project mogen steunen. De bedoeling van dit project is heel gelijklopend met onze missie om inclusie en maatschappelijke voordelen te bevorderen door innovatieve en technologische oplossingen te ontwikkelen. Als een verantwoorde telecomoperator vinden we het extreem belangrijk om technologie zo goed mogelijk te benutten. En daar slaagt deze creatieve oplossing van NTGent wonderwel in.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht