Industry Wire

Geplaatst door Outsystems

OutSystems en Omnext lanceren applicaties voor risico-analyses en inzicht in houdbaarheid van code

Utrecht, 13 februari 2019OutSystems, leverancier van hét Low-Code platform voor applicatieontwikkeling, lanceert vandaag twee nieuwe oplossingen voor het reviewen van code. Dit doen zij samen met partner Omnext, specialist in het ombouwen van legacy-systemen naar moderne systemen. De nieuwe applicaties, genaamd Omnext Fit en Stay Fit, helpen organisaties de met OutSystems ontwikkelde applicaties te laten voldoen aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderhoud, betrouwbaarheid, prestaties en beveiliging. Dit verkleint de kans op technical debt in de software voor livegang.

Omnext Fit en Stay Fit
De nieuwe applicaties geven organisaties een onafhankelijke en gevalideerde risico-analyse aan de hand van rapportages en dashboards. Organisaties zijn met deze applicaties in staat om de kwaliteit te controleren en aanpassingen te doen waar nodig. De applicatie Omnext Fit analyseert een momentopname en daaruit komt een diepgaande risico-analyse op basis van het ISO 25010-kwaliteitsmodel. Vervolgens kunnen klanten kiezen voor de applicatie Omnext Stay Fit. Daarmee wordt een risico-analyse gepland aan de hand van de wensen van de klant, bijvoorbeeld na een sprint of een bepaalde periode.

Risico-analyse van applicaties
Met het gebruik van Omnext-applicaties helpt KPMG haar klanten om potentiële risico’s in codes te identificeren en te verhelpen. KPMG is een internationale accountants- en adviesorganisatie en was afgelopen jaar OutSystems-partner van het jaar. Als onderdeel van de lancering bieden Omnext en KPMG OutSystems-klanten een gratis analyse van hun applicaties (de Omnext Quik Fit-test). In de resultaten van deze analyse staan onder andere de algemene risico’s en worden best practices benoemd.

Joost Koedijk, partner digital enablement bij KPMG: “OutSystems levert applicaties die veel werk uit handen van developers neemt. Development is zelden perfect en fouten komen vaak voor. Met Omnext Fit Test doen we een diepgaande risico-analyse van de ontwikkelde software van onze klanten. Hiermee controleren we onder andere de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun software.”

Mike Hughes, senior productmarketing bij OutSystems: “IT-teams die werken met Low-Code-software ontwikkelen sneller dan ooit. Daarom is het noodzakelijk dat de code die wij bouwen of toevoegen aan bestaande software geen technical debts bevat. De applicaties, die in nauwe samenwerking met Omnext zijn ontwikkeld, bieden rust voor organisaties. Organisaties zorgen er nu namelijk op een nieuwe manier voor dat hun software geen onnodige risico’s met zich meedraagt. Daarnaast kan de geanalyseerde software op deze manier geen impact hebben op een livegang.”

—–
Over OutSystems

Wereldwijd vertrouwen duizenden klanten op OutSystems, hét nummer één low-code ontwikkelplatform voor het versnellen van applicatieontwikkeling. Gedreven techneuten hebben ieder aspect van het platform met oog voor detail ontworpen, waardoor bedrijven enterprise-grade apps kunnen bouwen en daarmee hun digitale transformatie kunnen versnellen. OutSystems is de enige oplossing die de kracht van low-code applicatieontwikkeling combineert met geavanceerde mobiele functionaliteiten. Daardoor kan het volledige applicatielandschap visueel gemodelleerd en geïntegreerd worden met bestaande systemen. Klik hier voor meer informatie, volg OutSystems op Twitter of bezoek het bedrijf op LinkedIn.

Over Omnext
Omnext is al bijna twintig jaar gespecialiseerd in software-analyses en is het eerste bedrijf dat volledig geautomatiseerde ‘code reviews’ (Fit Tests) voor OutSystems-applicaties internationaal aanbiedt. Omnext is ontstaan uit de filosofie dat organisaties steeds meer afhankelijk worden van hun software en moeite hebben met kwaliteitsgerelateerde uitdagingen. Om deze organisaties te helpen om de regie over hun applicatielandschap te hebben, door middel van het in beeld krijgen van risico’s en kwaliteitsverbetering, ontwikkelde Omnext de applicatie Omnext Fit en Stay Fit. Klik hier voor meer informatie of bezoek het bedrijf op LinkedIn

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht