Industry Wire

Geplaatst door Packs

Packs ‘GreenCars’ voor emissieloze stadslogistiek

Met de eerste aanschaf van een viertal Packs ‘GreenCars’ heeft Packs de kick-off gegeven voor haar project ‘Emissieloze stads- en regio distributie’.

Vanaf 1 januari 2025 moeten minstens 30 Nederlandse binnensteden emissievrij bevoorraad worden. Bevoorrading van winkels mag in die gebieden dan alleen nog met zero-emissie aangedreven voertuigen plaatsvinden. Dat is afgesproken in het Klimaatakkoord. Dit betekent dat alle nieuwe bestelwagens vanaf die datum een zero-emissie aandrijving moeten hebben.

“Wij hebben als kleinste model voor onze emissieloze (binnen)stad distributie nu gekozen voor de Flinc-EV Cargo”, legt Packs Marketing Directeur Gerdwin Lammers uit. “Deze wagens zijn door de geringe afmetingen bijzonder geschikt voor de vaak smalle binnensteden maar komen ook in de regio op de 80km ‘N-wegen’ goed mee. Ze zijn van alle gemakken als een airco, navigatie en een achteruitrijdcamera voorzien.”

Voor Directeur Deliveries Maarten Ouwehand van Packs was met name de beladingsgraad een belangrijk punt. Ouwehand: “We hebben gekozen voor een maximaal verlengde- en verhoogde opbouwbak van maar liefst 2,6 m3 die we hebben voorzien van een roldeur aan de achterzijde en een deurtje aan de bestuurderszijde voor het gemakkelijk en veilig uitladen van een zending bij de bezorging in de last-mile.” De wagens worden ’s-nachts aan het gewone 220 V stroomnet opgeladen en hebben, afhankelijk van het rijgedrag, een actieradius van 80-100 km en gaan 80 km p/uur. “Deze eerste wagens gaan naar de PacksCenters in Deventer, Leeuwarden, Leiden/Zoeterwoude en Meppel waar we ze uitgebreid op inzetbaarheid zullen testen”, aldus Maarten Ouwehand.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht