Industry Wire

Geplaatst door ViaTim

Pakketpunten ondersteunen de Kerstman

Nu alle niet-essentiële winkels hun deuren moeten sluiten verwacht ViaTim weer een verdriedubbeling in het aantal pakketten dat aangeboden zal worden. Het is mogelijk dat dit een pakket-infarct op zal gaan leveren. Om deze reden adviseert ViaTim consumenten om bij het bestellen gelijk voor een pakketpunt te kiezen.

In de lockdown van vorig jaar zag de organisatie een verdubbeling van het aantal te verwerken pakketten. Ook dit jaar zet ViaTim zich samen met de vervoerders DPD en DHL schrap om het verzendnetwerk zo soepel mogelijk door te laten lopen.

Pakket op tijd voor de kerst binnen? Gebruik een afhaalpunt.

Zowel de reguliere pakketpunten als die van ViaTim mogen de deuren gelukkig open houden. Alle afhaalpunten vallen onder de essentiële winkels en kunnen daarom de consument blijven bedienen. De piek in het aantal pakketjes voor de kerst zat er deze week al aan te komen. Nu de winkels dicht zijn, zullen het aantal pakketjes en de vertragingen in het bezorgen alleen maar toenemen.

De druk op de verzendnetwerken is al hoog en het is daarom zeer verstandig om bij het bestellen al gelijk voor een pakketpunt te kiezen. Bezorgers kunnen bij een pakketpunt gelijk meerdere pakketjes afgeven. De kans dat je bestelling op tijd bezorgd wordt, is hierdoor vele malen groter. Wanneer je gebruik maakt van een pakketpunt, heb je dus meer zekerheid dat je niet met lege handen bij het kerstfeest aan moet komen.

Michiel Nieuwkerk: ‘Vorig jaar zagen we al een verdubbeling, nu dit besluit een week voor de kerst genomen wordt zal de druk op vervoerders nog extremer zijn. Dankzij de inzet van onze geweldige ViaTim Punten kunnen consumenten nog steeds op tijd hun pakket ontvangen. We zijn erg trots dat wij met het grootste buurtpunten netwerk van Nederland de sector kunnen ondersteunen. Door gebruik te maken van ViaTim Punten kunnen de bezorgdiensten nu in dezelfde ronde veel meer pakketten afleveren, wat de druk op de keten sterk reduceert.’

Noot voor de redactie

Over ViaTim

ViaTim is een scale-up in pakketbezorging via buurtgenoten, in 2016 opgericht door Michiel Nieuwkerk. Met een netwerk van ruim 750 ViaTim Punten, buurtgenoten die overdag thuis zijn en klaar staan voor de wijk, ontvangen, bezorgen en verzenden ze honderdduizenden pakketten op het moment dat het de consument uitkomt. Met een landelijk dekkend netwerk van ViaTim Punten verzorgen ze diensten vanuit de wijk voor de wijk, en maken ze elke dag een beetje makkelijker voor de drukke consument. Zo streeft ViaTim de wijk met elkaar te verbinden en gemak en efficiëntie te creëren.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht