Industry Wire

Geplaatst door Nxchange

Partnership Zwitserse Blockchain beurs Lykke engereguleerde beurs Nxchange

Zurich/Amsterdam, 5 november 2018 – Toonaangevende Zwitserse blockchain beurs Lykke en volledig gereguleerd Nederlands beursplatform Nxchange, kondigen met trots hun strategisch partnerschip aan om samen aan de beurs van de toekomst te bouwen.

Lykke neemt een minderheidsbelang in Nxchange en zal naast een forse kapitaalinjectie, kennis en ervaring op het gebied van financial engineering, het tokenizen van effecten, blockchain-technologie, wallet structuren en smart contracts inbrengen. Nxchange zal vanuit haar kant kennis over regelgeving inbrengen op het gebied van compliance en governance rond noteringsvereisten, die veilige en gereguleerde handel mogelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat bedrijven over de hele wereld snel, gemakkelijk en zeer efficient hun effecten kunnen aanbieden aan een veel bredere beleggersmarkt, terwijl beleggers tegelijkertijd toegang krijgen tot een veel grotere en diversere verscheidenheid aan investeringsmogelijkheden.

Door deze samenwerking zullen effecten – aandelen, obligaties, leningen, etc. – “ge-tokenised” verhandeld gaan worden binnen een blockchain-infrastructuur, en binnen een door de MTF gereguleerde omgeving. Dit biedt alle gebruikers de gemoedsrust en het vertrouwen die nodig zijn om te investeren in voorheen ontoegankelijke activa. De Lykke-Nxchange-wallet zal een opslagmogelijkheid bieden waarmee gebruikers altijd toegang hebben tot hun digitale assets. Bedrijven kunnen bij het uitgeven van effecten, geïntegreerde smart-contracten gebruiken voor het vastleggen van onder meer eigendomsrechten, stemrechten, dividenuitkeringen of andere rechten of vormen van gebruik – bijvoorbeeld de koppeling met loyaliteitsprogramma’s. Aandeelhouders vergaderingen en stemmingen kunnen op de blockchain worden uitgevoerd.

Nieuwe blockchain-technologie en smartcontracts die worden gebruikt in de crypto-markten zijn veel goedkoper, sneller, toegankelijker en veiliger in vergelijking met de technologie die de traditionele beurzen en handelsplatformen gebruiken. Daarnaast zullen transacties direct tussen partijen, real-time en 24/7 afgehandeld worden kunnen worden.

Nxchange heeft in dit kader onlangs ook een samenwerking aangekondigd met de grote institutionele partner ABN Amro clearingbank in de ontwikkeling van de eerste blockchain-bankrekening waar transacties op Nxchange real-time tegen fiat-valuta kunnen worden afgewikkeld terwijl deze in bewaring worden gehouden bij ABN Amro-clearingbank.

Richard Olsen, oprichter van Lykke en van wereldwijd gerenommeerd valuta handelsplatform OANDA, zegt: “Dit is een historische dag – niet alleen voor onze bedrijven Lykke en Nxchange – maar ook voor onze bredere gedeelde visie die is gericht op een meer rechtvaardige en democratische financiële wereld. De toenemende acceptatie van digitale assets en blockchain-infrastructuur als de technologie van de toekomst gaat gepaard met een grotere nadruk op regelgeving en compliance. Deze samenwerking beoogt aan al deze vereisten te voldoen terwijl alle voordelen van innovatieve technologie beschikbaar wordt voor ieder individu die toegang nodig heeft tot bepaalde assets of de verhandeling daarvan.”

Marleen Evertsz, CEO en oprichter van Nxchange zegt: “Wij zijn van mening dat het tijd is voor een modernere vorm van kapitaalmarkttransacties: efficiënt, realtime, 24/7, transparant en ondersteund door nalevingsprocedures die maximale veiligheid garanderen. We zijn verheugd om samen te werken met Lykke en onze krachten te bundelen bij het bouwen van de Next Generation Stock Exchange.”

Over Lykke

Lykke is een gereglementeerde Zwitserse online beurs gebaseerd op blockchain-infrastructuur die gebruikers een laagdrempelige, betrouwbare handels ervaring wil bieden. Het is één van de weinige beurzen ter wereld die geen transactiefees vraagt, 24/7 klantondersteuning biedt en die transacties ondersteund tegen fiat-valuta.

Over Nxchange

Nxchange is de eerste volledig gereguleerde Stock Exchange-as-a-Service die kan worden gebruikt door bedrijven, beurzen en financiële instellingen voor het uitgeven en verhandelen van effecten vanuit hun eigen webomgeving. Door gebruik te maken van het Nxchange-platform kunnen bedrijven, beurzen en financiële instellingen binnen hun eigen communities direct kapitaal aantrekken en hun beleggers de mogelijkheid bieden om aandelen te verhandelen op de secundaire markt van Nxchange. Nxchange heeft sinds 2016 een vergunning als gereguleerde markt en ontving in 2018 haar MTF-vergunning, beide uitgegeven door het Nederlandse ministerie van Financiën.

Nxchange ontving de Gouden stier voor ‘Best Investment Innovation’ in 2016, de Cashcow Award voor Beste Innovatie 2017 en de Accenture Innovation Award in 2017.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht