Industry Wire

Geplaatst door Paessler

Paessler introduceert PRTG in the cloud

Paessler AG, de specialist in innovatieve oplossingen voor netwerkbewaking, introduceert vandaag PRTG in the cloud. Deze uitgebreide en geïntegreerde dienst voor netwerkbewaking combineert de functionaliteit van PRTG Network Monitor (PRTG) met de flexibiliteit, kostenefficiëntie en beveiliging van de cloud. PRTG in the cloud is per direct verkrijgbaar. Netwerkbeheerders en andere IT-professionals kunnen voor een gratis 10-daagse proefversie terecht op https://my-prtg.com/.

PRTG stelt netwerkbeheerders in staat om de status en prestaties van hun volledige infrastructuur continu te bewaken, van netwerken, systemen en hardware tot applicaties en mobiele apparaten. Dit is mogelijk op locatie, in de cloud of in hybride omgevingen met fysieke en gevirtualiseerde IT-activa. De optimaal aanpasbare dashboards van PRTG worden gevoed met informatie via feeds van meer dan 200 kant-en-klaar geconfigureerde sensoren van Paessler. Beheerders hebben daarmee in één oogopslag zicht op alle informatie die ze nodig hebben, van real-time data over de status en prestaties van het volledige netwerk tot fijnmazige details, zoals de temperatuur en het capaciteitsniveau van individuele servers.

PRTG informeert beheerders direct wanneer vooraf bepaalde prestatiedrempelwaarden worden bereikt, zodat zij als eerste op de hoogte zijn van problemen. Beheerders kunnen zelf kiezen hoe ze geïnformeerd willen worden door PRTG. De oplossing biedt daarnaast naadloze integratie met speciale sensoren voor onder meer API’s en machines die met het Internet of Things zijn verbonden. Momenteel maken meer dan 20.000 netwerkbeheerders bij kleine en middelgrote bedrijven in alle sectoren gebruik van PRTG om ervoor te zorgen dat hun IT-infrastructuur altijd naar behoren werkt.

PRTG in the cloud combineert de kwaliteiten van PRTG op locatie met de voordelen van een cloud-gebaseerde monitoring-as-a-service (MaaS)-oplossing, zoals:

• De veerkracht van de Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2): Met PRTG in the cloud kunnen beheerders een beroep doen op de veerkracht, beveiliging en krachtige prestaties waar Amazon EC2 om bekend staat.

• Een kostenefficiënte en vrijwel directe implementatie van PRTG: PRTG in the cloud stelt gebruikers in staat om direct aan de slag te gaan met netwerkbewaking via de browser van hun keuze. Hiervoor is geen bewakingsserver of licentie vereist. Beheerders kunnen simpelweg de Remote Probe van PRTG aan hun netwerk toevoegen. Binnen 60 tot 90 seconden kunnen ze de 200 vooraf geconfigureerde sensoren van Paessler in gebruik nemen om in real time te zien wat er zich binnen de bedrijfsbrede IT-infrastructuur afspeelt.

• Moeiteloze schaalbaarheid en flexibiliteit: PRTG in the cloud maakt het eenvoudig om de bewakingsactiviteiten en het aantal gebruikte sensoren direct op te schalen. Als er nieuwe locaties bijkomen, bijvoorbeeld in het kader van een overname, kunnen de aanvullende IT-omgevingen direct worden bewaakt. PRTG biedt ondersteuning voor diverse talen, zoals Nederlands, Engels, Chinees, Duits, Frans, Japans, Portugees, Russisch, Spaans en Tsjechisch. De oplossing brengt organisaties overal ter wereld rust, omdat zij precies weten hoe hun wereldwijde netwerken presteren.

• In de praktijk bewezen functionaliteit met nog groter gebruiksgemak: PRTG is ontwikkeld met het oog op gebruiksgemak. De versie voor gebruik op locatie staat bekend om zijn intuïtieve functionaliteit. PRTG in the cloud zorgt voor een verdere vereenvoudiging van de netwerkbewaking. Zodra een abonnement wordt geactiveerd, draagt Paessler zorg voor alles dat nodig is voor het gebruik van de oplossing, zoals updates en regelmatige back-ups van de unieke PRTG-configuratie en historische data van de klant.

• Directe ondersteuning door een customer support-team en experts in netwerkbewaking die direct toegang tot de PRTG-instance hebben: De experts van PRTG kunnen u snel van relevante assistentie voorzien op basis van een real-time overzicht van uw netwerk.

“Wij willen netwerkbewaking zo simpel en doeltreffend mogelijk maken”, zegt Dirk Paessler, de CEO van Paessler. “Met PRTG in the cloud bieden we netwerkbeheerders nog meer flexibiliteit, gebruiksgemak en keuzevrijheid. Deze nieuwe dienst zorgt voor tijdsbesparing en maakt een einde aan de beheertaken die gepaard gaan met een implementatie op locatie. We zullen PRTG op locatie blijven aanbieden en volledig ondersteunen, maar hebben er vertrouwen in dat PRTG in the cloud snel zal uitgroeien tot de favoriete oplossing voor veel van onze klanten.”

Meer weten?
Kom tijdens Infosecurity op 1 en 2 november langs bij onze stand (B065), waar channeldirecteur Wilco Ravestein je graag een volledige update geeft over PRTG Network Monitor en PRTG in the cloud.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht