Industry Wire

Geplaatst door TelecityGroup Nederland

Payvision en TelecityGroup

Payvision werd opgericht door Rudolf Booker in 2001 in Amsterdam om betaaloplossingen voor e-commerce te ontwikkelen. Vanaf 2004 richt Payvision zich voornamelijk op de creditcard-markt en mag zich op het gebied van multi-currency transacties, waarbij betalingen in 150 valuta verwerkt kunnen worden, internationaal marktleider noemen. Payvision telt inmiddels 70 werknemers die vanuit de kantoren in Amsterdam, Madrid, New York, Boston en Singapore webwinkeliers in 40 landen, waaronder de VS, Canada, Japan, Korea, Singapore, Australië en Nederland, bedienen. Payvision verwacht in 2010 zo’n 75 miljoen transacties te verwerken.

Payvision oriënteerde zich op aanraden van de creditcardmaatschappijen op het redundant maken van haar infrastructuur in een tweede datacenter. Deze moest gezien het complexe werkveld van Payvision aan hoogstaande eisen voldoen, zoals een PCI DSS accreditatie en voldoende capaciteit voor high density apparatuur. TelecityGroup voldeed niet alleen aan deze eisen, maar sprong tevens met haar reputatie als betrouwbare en proactieve dienstverlener in het oog. Zodra TelecityGroup deze reputatie in de praktijk ook meer dan waar bleek te maken, besloot Payvision na de eerste implementatie van de redundante infrastructuur al snel om TelecityGroup voortaan als primair datacenter in te schakelen.
Gijs op de Weegh, CFO van Payvision: “In de e-commerce markt zijn betrouwbaarheid en beschikbaarheid van dienstverlening cruciaal. Niet werkende betaalmogelijkheden kosten webwinkeliers direct klanten en omzet. Wij kunnen ons als dienstverlener aan e-commercebedrijven dus geen enkele downtime permitteren. Daarbij gaan de ontwikkelingen in de e-commerce zo snel dat wij onze voorsprong alleen kunnen houden wanneer wij ondersteund worden door een partij die deze ontwikkelingen ook nauwgezet volgt en ons daar snel op in laat spelen. Bij TelecityGroup zitten we helemaal goed. ”

Alexandra Schless, Algemeen Directeur van TelecityGroup Nederland: “Als datacenter is het onze missie om te zorgen dat de infrastructuur van onze klanten optimaal beschikbaar is door te zorgen voor de juiste koeling, beveiliging en connectiviteit. Hiervoor investeren we voortdurend veel in technologische innovatie, het borgen van de procedures in standaarden als PCI DSS en in actief meedenken met onze klanten en prospects. Het doet ons dan ook veel plezier dat een bedrijf als Payvision, met haar belangrijke rol in de internationale e-commerce, ons juist op deze criteria selecteert.”

Over Payvision
Payvision werd in 2001 opgericht door internationale entrepreneur Rudolf Booker en biedt een uitgebreid pakket aan producten en diensten voor de “card-not-present” (CNP)-verkoop. Het pakket van deze toonaangevende internationale leverancier van betalingsoplossingen draait om sleutelcomponenten zoals ‘domestic global acquiring’ en ‘Multi-currency processing’. Payvisions platform bestaat uit meerdere lagen en biedt flexibele en gestroomlijnde oplossingen die rijk aan functionaliteit zijn en overal ter wereld ingezet kunnen worden. Momenteel maken retailgemeenschappen in meer dan 40 landen voor meer dan 150 valuta gebruik van Payvision expertise in ‘domestic acquiring’. Het hoofdkantoor van Payvision is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast heeft de onderneming kantoren in New York, Boston, , Madrid en Singapore. Ga voor meer informatie naar www.payvision.com.

Over TelecityGroup
TelecityGroup is een toonaangevende pan-Europese leverancier van netwerkonafhankelijke datacenters en biedt een scala aan van flexibele, schaalbare datacenters en waarde toevoegende services. TelecityGroup is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van veilige omgevingen met een hoge connectiviteit waar klanten hun web- en internet infrastructuren kunnen vestigen. Elk datacenter fungeert als een connectiviteitsknooppunt waar het faciliteren van opslag, delen en distribueren van data, content en media mogelijk is. Het hoofdkantoor van TelecityGroup is gevestigd in Londen. De onderneming beschikt over 23 datacenters in zeven Europese landen. Deze datacenters zijn gevestigd op uitstekende A1-lokaties in Amsterdam, Dublin, Frankfurt, London, Manchester, Milaan, Parijs en Stockholm.
TelecityGroup plc, het moederbedrijf van TelecityGroup, staat genoteerd op de London Stock Exchange (LSE: TCY). Bezoek voor meer informatie www.TelecityGroup.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht