Industry Wire

Geplaatst door BEP

PIP gaat merken ondersteunen bij productie met nieuw label BEP

BEP gaat merken supporten die zelf meer ‘in charge’  willen zijn bij productie van hun commercial- en andere content producties. Door de support van BEP kunnen merken producties slimmer organiseren en onafhankelijker zijn van de bureaus waarmee ze werken.

Veel merken werken met meerdere bureaus maar het is vaak een hele uitdaging om deze bureau’s  als een team te laten werken. Dit is omdat bureau’s graag hun business beschermen en graag in de lead zijn, maar ook door niet goed afgestemde timings of processen vanuit de opdrachtgever. Hierdoor ontstaan duplicaties in werk en resources en worden kansen gemist om slimme, geïntegreerde producties te realiseren. De Brand Executive Producers van BEP gaan als Orchestrator deze workflows managen zodat bureau’s samenwerken als een team, waarbij iedereen weet wat er van ze verwacht wordt en welk budget ze beschikbaar hebben. Alleen als goed afgestemd team kun je komen tot een maximaal geïntegreerde productie en optimale waarde voor de klant, waarbij iedereen doet waar hij goed in is.

Legio merken willen graag  ‘decouplen’ en direct met creatief productie talent werken om meer waarde te kunnen halen uit de budgetten; er moet immers steeds meer content gemaakt worden voor hetzelfde budget. Merken willen niet meer betalen voor diensten, die ze soms gewoonweg, niet nodig hebben.

Producerende partijen flirten ook steeds vaker direct met de merken, maar het is voor de merken lastig het juiste talent te vinden in de gevarieerde maar onoverzichtelijke markt van creatieve talenten. Ook is het lastig voor merken om de processen te managen waarbij specifieke kennis noodzakelijk is. BEP gaat de merken met Brand Producers ondersteunen als een ‘inhouse producer’ zodat merken de weg vinden naar het juiste creatieve talent, zodat de werkprocessen worden afgestemd en gemanaged tussen de verschillende partijen, er professionele overeenkomsten worden gesloten met rechthebbenden zoals makers, acteurs en componisten en geeft support tot en met het aanleveren van de masters en de financiële afhandeling. rand team’s

Brand Producers van BEP zijn ‘best-in-class’ en gaan het mogelijk maken voor merken om zonder kleerscheuren en met een optimaal resultaat, direct met de makers te kunnen werken.

OVER PIP EN BEP

BEP | Brand Executive Production is in november 2019 opgericht door PIP-oprichters Rikje Thie en Linda Brouwer, samen met Fleur van den Donk.

Zowel Rikje als Linda hebben elk meer dan 30 jaar ervaring in de film- en reclame-industrie. PIP is nu ruim 11 jaar succesvol partner van merken om te komen tot een beter resultaat op producties. Production Consultants van PIP werken voor grote merken zoals de merken van Nederlandse Loterij, Heineken, ABN AMRO, VodafoneZiggo, Jacobs Douwe Egberts, SNS, McDonald’s, Perfetti van Melle, Plus, Bol.com e.d.

Fleur heeft meer dan 20 jaar advertising-ervaring op het gebied van client services en is nauw betrokken geweest bij vele producties voor tal van klanten bij verschillende bureaus zoals Y&R, Red Cell Not Just Film, BeyenMeyer, XXS en TBWA\NEBOKO.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht