Industry Wire

Geplaatst door PlanRadar

PlanRadar investeert in de digitalisering van de bouw- en vastgoedsector

PlanRadar, dat een van de toonaangevende digitale platforms voor projectmanagement in de bouw en vastgoedsector levert, heeft in zijn tweede investeringsronde een bedrag van 69 miljoen dollar binnengehaald. Met de nieuwe middelen wil PlanRadar, dat sinds 2021 ook in Nederland actief is, de internationale expansie en technologische ontwikkeling versnellen. Er worden onder meer nieuwe kantoren geopend in de Verenigde Staten, Australië, de Golfregio, Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika. Daarnaast zal het bedrijf zijn R&D-activiteiten uitbreiden met behulp van een nieuw technologiecenter en een speciaal productinnovatieteam, dat nieuwe toepassingen voor het SaaS-platform gaat ontwikkelen. In het totaal zal PlanRadar meer dan 200 nieuwe banen creëren, waardoor het wereldwijde personeelsbestand in 2022 bijna verdubbelt.

Sinds de oprichting in 2013 in Wenen heeft PlanRadar zijn naam snel gevestigd als leverancier van een van de meest toonaangevende PropTech-oplossingen. Het bedrijf heeft een full-service platform voor het beheer van bouw- en vastgoedprojecten ontwikkeld, dat bekend staat om zijn toegevoegde waarde in elke fase van de levenscyclus van een gebouw. In de 18 maanden na de eerste financieringsronde, die 34 miljoen dollar opleverde, heeft PlanRadar de omzet met meer dan 250% zien stijgen en zijn klantenbestand uitgebreid naar meer dan 14.500 bedrijven. In het totaal werken meer dan 100.000 professionals dagelijks met de oplossingen van PlanRadar om het projectmanagement te verbeteren en een probleemloze oplevering te kunnen garanderen.

De snelle groei van PlanRadar heeft geleid tot de introductie in tien nieuwe markten in Europa en Rusland sinds 2020. In Nederland is PlanRadar sinds 2021 actief. Het team van ongeveer 200 medewerkers bedient klanten in meer dan 20 talen vanuit kantoren in Wenen, Londen, Amsterdam, Moskou, Parijs, Madrid, Milaan, Zagreb, Warschau en Boekarest. De groei van PlanRadar uit zich ook in de verdere uitbreiding van het platform. Recent werden daar nog functionaliteiten voor rapportages, integratie met andere systemen en BIM-technologie aan toegevoegd.

“We zien het als onze missie om het managen van bouwactiviteiten en het beheer van gebouwen gemakkelijker te maken. We hebben vastgesteld dat er wereldwijd een enorme behoefte is aan onze technologie”, zegt Ibrahim Imam, mede-oprichter en mede-CEO van PlanRadar. “We zijn trots op alles wat ons team tot dusverre heeft bereikt en we zijn onze investeerders dankbaar voor hun steun bij het creëren van meer waarde voor klanten in nieuwe markten en sectoren.”

“Door PlanRadar uit te bouwen tot een toonaangevend PropTech-platform, transformeren we een bedrijfstak die nog steeds terughoudend is met digitalisering”, zegt Sander van de Rijdt, ook een van mede-oprichters van PlanRadar. “We hebben bewezen, dat klanten in die sectoren wel degelijk innovatieve systemen willen gebruiken als die hun werk gemakkelijker maken en als je daarnaast uitgebreide klantondersteuning biedt. Zo simpel is het eigenlijk.”

De tweede financieringsronde is de meest succesvolle in de Oostenrijkse geschiedenis. Ze werd geleid door Insight Partners en Quadrille Capital. De bestaande investeerder Cavalry Ventures heeft zijn deelname aanzienlijk uitgebreid en ook de bestaande investeerders Headline, Berliner Volksbank Ventures en aws Gründerfonds waren bij de tweede ronde betrokken. Nieuwe investeerders zijn Proptech1, Russmedia en GR Capital.

“We zagen vanaf het begin het potentieel van PlanRadar en het bedrijf heeft indruk op ons gemaakt door zijn omzetgroei, productontwikkeling en het aantrekken van nieuw talent”, zegt Thomas Krane, Managing Director bij Insight Partners. “De PropTech-sector staat voor een enorme groei en PlanRadar ondersteunt de wereldwijde bouw- en vastgoedsector bij de overgang naar de digitale toekomst.”

“PlanRadar heeft slim ingespeeld op de behoefte in de markt en daardoor is het bedrijf één van de marktleiders geworden”, zegt Brice Delome, partner bij Quadrille Capital. “We willen de groei van PlanRadar als een van de investeerders ondersteunen. We zijn onder de indruk van de technologie, het team en de aanpak van het bedrijf en we zijn er trots op een rol te kunnen spelen bij de verdere, wereldwijde expansie van het bedrijf.”


Over PlanRadar
PlanRadar is een webbased SaaS-oplossing (Software as a Service) voor documentatie en communicatie in bouw- en vastgoedprojecten en wordt onder andere ingezet voor foutmanagement en taakbeheer, certificeringen, onderhoud, opleveringen enzovoort. Via een webapplicatie (voor alle browsers) en door middel van apps voor alle smartphones en tablets (iOS, Android, Windows) kan de gebruiker alle informatie met betrekking tot een bouw- of vastgoedproject documenteren, delen en bijhouden. Door de workflow te digitaliseren vermindert PlanRadar de frequentie van fouten, bespaart het alle betrokken partijen tijd en realiseert het een enorme efficiëntiewinst: de training- en onderhoudsvrije applicatie maakt kostenbesparingen tot 70 procent mogelijk. Het bedrijf, met hoofdzetel in Wenen, heeft meer dan 10.000 klanten in 50 landen.

Meer informatie: www.planradar.com

Over Insight
Insight Partners is een toonaangevend wereldwijd durfkapitaal- en private equity-bedrijf dat in snelgroeiende technologie- en software scale-ups investeert die transformatieve veranderingen in hun sector stimuleren. Insight Partners, opgericht in 1995, heeft in meer dan 400 bedrijven over de hele wereld geïnvesteerd en heeft via een reeks fondsen meer dan $30 miljard aan kapitaaltoezeggingen opgehaald. De missie van Insight is het vinden, financieren en succesvol samenwerken met visionaire executives, door hen praktische, hands-on software-expertise te bieden om succes op de lange termijn te bevorderen. In alle medewerkers en het hele portfolio moedigt Insight een cultuur aan rond de overtuiging dat scale-ups groeikansen creëren voor iedereen. Ga voor meer informatie over Insight en al haar investeringen naar Insightpartners.com of volg Twitter @insightpartners.

Over Quadrille Capital
Quadrille Capital, gevestigd in Parijs en San Francisco, is een onafhankelijke investeringsmaatschappij gericht op technologie en gezondheidszorg in de Verenigde Staten, Europa en China. Quadrille Capital heeft vier investeringsoplossingen: investeringen in privébedrijven, investeringen in groeiaandelen- en durfkapitaalfondsen, secundaire investeringen in fondsen en privébedrijven en long-only publieke aandelenfondsen. Quadrille beheert bijna €1,3 miljard voor institutionele beleggers en familiebedrijven in Europa, Groot-Brittannie, Amerika en het Midden-Oosten. Sinds de oprichting heeft Quadrille geïnvesteerd in meer dan 125 fondsen en 38 bedrijven en is het een vertrouwde partner geworden van de zorgsector, ondernemers en investeerders.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht